Na slovenskem seznamu kar 18 Krimovk

Pred rokometašicami je nov reprezentančni premor, novi izzivi pa čakajo tudi veliko Krimovk. Selektor slovenske izbrane vrste je na reprezentančni seznam uvrstil kar 18 tigric, dve bosta zastopali barve Črne gore, po ena predstavnica pa prihaja iz Brazilije in Poljske.

Precej navijačev Krimove družine bo v teh dneh spremljalo predvsem predstave slovenskih deklet. Selektor Dragan Adžić je že pred dnevi predstavil seznam vpoklicanih reprezentant, med katerimi prevladujejo rokometašice Krima Mercatorja. Kar 18 jih je.

Žana Cerovak, Dijana Đajić, Elena Erceg, Lara Ermenc, Vita Ivanović, Valentina Klemenčič, Klea Pirtovšek, Tea Pogorelc, Tinkara Rakovec in Luna Mija Zupan so skupaj s soigralkami odpotovale v Latvijo, kjer jih v četrtek, 4. aprila, ob 18.10 čaka peta kvalifikacijska tekma za Euro 2024, zadnji obračun četrte kvalifikacijske skupine pa bo na sporedu v nedeljo, 7. aprila, ob 18.00 na Kodeljevem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rokometna zveza Slovenije (@rzs_si)

Takrat bodo Adžićevo četo sestavljale Ema Abina, Dijana Đajić, Manca Jurič, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Nina Spreitzer, Tjaša Stanko, Alja Varagić in Maja Vojnovič s soigralkami. Navedene rokometašice se bodo med 11. in 14. aprilom v Nemčiji podale še na turnir za vozovnico na Olimpijske igre 2024.

Le-to bosta s črnogorsko reprezentanco lovili tudi Tatjana Brnović in Itana Grbić, še pred tem pa ju prav tako čakata dva kvalifikacijska dvoboja za Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, ki bo konec leta v Avstriji, Švici in na Madžarskem. Prvi v sredo, 3. aprila, ob 15.00 proti Turčiji, drugi pa v nedeljo, 7. aprila, ob 18.00 v Bolgariji.

Svoje mesto med evropsko rokometno elito lovi tudi poljska izbrana vrsta. Aleksandra Rosiak bo skupaj s soigralkami najprej odpotovala na Kosovo, kjer bo tekma na sporedu v četrtek, 4. aprila, ob 17.45, povratno srečanje pa jih čaka v nedeljo, 7. aprila, ob 18.00.

Tekme rokometašic Krima Mercatorja v kvalifikacijah za Euro 2024:

Latvija : Slovenija 16:34 (5:18)
Slovenija : Italija / nedelja, 7. april, ob 18.00
Turčija : Črna gora / sreda, 3. april, ob 15.00
Črna gora : Bolgarija / nedelja, 7. april, ob 18.00
Kosovo : Poljska / četrtek, 4. april, ob 17.45
Poljska : Kosovo / nedelja, 7. april, ob 18.00

Foto: RZS (Facebook)