Na priprave pred svetovnim prvenstvom kar 11 Krimovk

Le dan po zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakinj, prek katerega so se Krimovke že predčasno uvrstile v glavni del tekmovanja, se bodo začele priprave pred svetovnim prvenstvom, na katerem bo Slovenija sodelovala prvič po dolgih dvanajstih letih. Na širšem seznamu selektorja Uroša Bregarja se je znašlo kar 11 Tigric.

Ana Abina, Ines Amon, Polona Barič, Aneja Beganović, Alja Koren, Elizabeth Omoregie, Amra Pandžić, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulič in Nina Žabjek bodo v Laškem že v ponedeljek, 20. novembra, začele priprave, konec tedna pa bodo preživele na pripravljalnih tekmah v Parizu. Svetovno prvenstvo bodo v nemškem Trieru začele v soboto, 2. decembra, prve nasprotnice bodo Francozinje.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Pred nami so priprave na svetovno prvenstvo v Nemčiji, na katere sem povabil igralke, ki so na voljo in bodo tudi v prihodnje del te reprezentance. Ekipa je pomlajena, kar je lepa deviza za naprej, predvsem v luči cilja uvrstitve na olimpijske igre 2020 v Tokiu. Pripravljali se bomo v Laškem, kjer bomo delali na vseh elementih igre, odpotovali pa bomo tudi v Pariz, kjer se bomo spoznali Angolo, s katero bomo igrali na prvenstvu ter morda tudi Francijo. V ekipo sem vpoklical tudi Elizabeth Omoregie, ki sicer ne bo mogla nastopiti na letošnjem turnirju, a želim, da se spozna s sistemom igre, zaradi česar nam bo v prihodnjih akcijah veliko lažje.”

PRIPRAVLJALNI TEKMI, PARIZ
Petek, 24. novembra, ob 18.00: SLOVENIJA : ANGOLA
Nedelja, 26. novembra: SLOVENIJA : FRANCIJA/TUNIZIJA

ČLANICE, SVETOVNO PRVENSTVO 2017
1. del, Skupina A, 
Trier (Nemčija)
1. kolo, sobota, 2. decembra, ob 18.00: FRANCIJA : SLOVENIJA
2. kolo, nedelja, 3. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ROMUNIJA
3. kolo, torek, 5. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ANGOLA
4. kolo, četrtek, 6. decembra, ob 14.00: PARAGVAJ : SLOVENIJA
5. kolo, petek, 7. decembra, ob 20.30: ŠPANIJA : SLOVENIJA