Na domačem gostovanju do nove zmage

Na novi zgodovinski tekmi obeh naših članskih ekip smo videli lep in hiter rokomet. Mlajše Ljubljančanke so se dobro predstavile starejšim in v prvem polčasu nekaj minut preživele tudi v vodstvu.

Ljubljančanke, ki v letošnji sezoni premierno nastopajo v najmočnejši ligi, so po zadetku Ane Zrimšek v 28. minuti povedle z 14:13, Urša Urbančič je na drugi strani dosegla zadetek za izenačenje, Krimovke pa so do konca prvega polčasa ušle na 14:17. V drugem polčasu so Krimovke dokončno potrdile novo zmago in tako nadaljujejo niz nepremagljivosti na domačih tekmah.
Obe trenerki, tokrat domača Milija Tomšič in na drugi strani Marta Bon, sta minutažo ponudili vsem rokometašicam. V takšnih pogojih se je najbolje znašla Alja Koren, ki je dosegla osem zadetkov. Zelo dobro se je počutila tudi Maja Luković, ki je ujela srečno sedmico zadetkov.
Pri Ljubljančankah se je s petimi zadetki lepo predstavila Ana Abina, ki je v preteklih sezonah že izkoristila nekaj minut v Krimovi članski ekipi. Natalija Kundija je dosegla štiri.

RK LJUBLJANA – RK KRIM MERCATOR 29:40 (14:17)
ŠD Krim, 50. Sodnika: B. in T. Pajič

RK Ljubljana: Jantol, Prepeluh 2, Sačer 2, Abina 5, Petauer 2, Čačič, Zof 1, Černivec 2, Štular 2, Gregorc, Čehič, Kundija 4, Beganovič 3, Senčur 1, Oder 2, Zrimšek 3.
RK Krim Mercator: Petrukhina, Jurič 4, Luković 7, Čečkova 6, Mavsar 5, Hrnčič, Stefanišin, Marinček, Omoregie 1, Zulič, Koren 8, Jankovič, Gregorc 2, Urbančič 1, Pavlova 3, Žabjek 3.

Sedemmetrovke: Ljubljana 9 (8), Krim 4 (3)
Izključitve: Ljubljana 4 minute, Krim 10 minut

Tokratna tekma je bilo tudi poslednja medsebojna obeh naših ekip, kar se tiče državnega prvenstva. Pred Krimovkami je zanimiv vikend, saj bodo v petek, v okviru Eurofestovega velikonočnega turnirja, sodelovale na dobrodelni tekmi. 16 jih bo nastopilo na tekmi med reprezentanco in tujkami 1.A lige. Več o dobrodelni tekmi pa v prihodnjih objavah.