Na Dansko po novo zmago in četrtfinale Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so pred začetkom druge polovice glavnega dela evropske Lige prvakinj. Podale se bodo v danski Ikast, kjer jih v nedeljo, 25. februarja, ob 15.00, čaka pomemben dvoboj proti Midtjyllandu. Na prvi tekmi so ljubljanske rokometašice na Kodeljevem slavile zmago s 24:23.

Neposredno srečanje kandidatov za uvrstitev v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja bodo Krimovke pričakale brez Ane Abine, ki je bila udeležena v prometni nesreči, ki se je na srečo končala brez hujših posledic. Zvin gležnja nedeljski nastop pod vprašaj postavlja hitri grški rokometašici Lamprini Tsakalou.

Danske rokometašice četrte tekme glavnega dela ne pričakujejo v najboljši formi. V močnem domačem prvenstvu so doživele nekaj težkih porazov, tudi proti Nykøbingu, ki jim je le tri dni po evropskem remiju zadal močan udarec z zmago 26:19. Veronica Kristiansen pa je po novembrskem podaljšanju pogodbe do leta 2021, pred kratkim obelodanila, da se po koncu sezone vendarle seli v madžarski Györi.

Nedeljsko tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko pogledali na Šport TV 1.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Ana Abina je imela prometno nesrečo, na srečo se ni poškodovala, a na tekmi zagotovo ne bo nastopila. Vprašljiv je tudi nastop Lamprini Tsakalou, pri njej je zvin gležnja tako močan, da je njen nastop pod vprašajem. Jutri gremo na pot proti Danski, kjer bomo opravili tudi trening. Dobro smo se pripravili, zato verjamem, da si z zmago lahko odpremo vrata v četrtfinale. Seveda se zavedamo kvalitete, ki jo ima Midtjylland. Znova bi izpostavil Veronico Kristiansen in Louise Burgaard, v vratih pa zelo dobro Sabine Englert.”

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
“Vse karte imamo v svojih rokah. Za  vstop v četrtfinale bomo morale prikazati našo najboljšo igro, osredotočiti se moramo nase. Vemo, da proti Midtjyllandu lahko igramo in to nas motivira tudi za nadeljsko tekmo. Zaustaviti moramo njihove najboljše strelke, v napadu igrati potrpežljivo in ne dovoliti preveč neizsiljenih napak.”

Tjaša Stanko, najboljša evropska strelka Krima Mercatorja:
“Pred nami je še ena težka in napeta tekma, želim si, da bi odporavile napake z vseh dosedanjih tekem. Prikazati moramo dobro igro, jih zaustaviti in verjeti v pozitiven rezultat.”

4. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 1, IKAST
nedelja, 25. februarja, ob 15.00, prenos na Šport TV 1
FC MIDTJYLLAND : RK KRIM MERCATOR

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.