Krimovke že uvrščene v glavni del Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so z 29:22 še drugič v dobrem tednu dni slavile zmago proti poljski Vistal Gdynii in si že zagotovile napredovanje v glavni del evropske Lige prvakinj. Zadnji dve tekmi skupinskega dela bosta zelo pomembni zaradi točkovne bere, ki se prenaša v drugi del tekmovanja.

Kadrovskih sprememb napram tekmi na Poljskem ni bilo. Krimovke so tekmo začele zelo zavzeto, z uvodnim zadetkom Tjaše Stanko pa so prišle do prve prednosti, ki je niso izpustile iz rok. Kako zelo sta pomembni dve točki se je videli po številu izključitev, ki jih tokrat ni manjkalo. Ljubljanske rokometašice so bile venomer za korak hitrejše, prvo občutnejšo prednost pa so si priigrale v 20. minuti, ko je Nina Zulić dosegla zadetek za 11:7. Najvišjo prednost so ujele ravno ob koncu prvega polčasa, 16:11.

V drugem polčasu so Poljakinje dokazale, da jih ne gre jemati z levo roko. Garale so in se približale na 17:14, a Krimovke so se tudi tokrat izkazale za boljšega nasprotnika. Brez večjega naprezanja so zadržale prednost, ko pa je poljska moč nekoliko popustila, so brezkompromisno polnile njihovo mrežo. S kar nekaj neverjetnimi obrambami se je znova izkazala Miša Marinček, ki je soigralke zalagala z izjemnimi podajami za hitre protinapade. Polona Barič je dosegla zadnji, 29. zadetek Krimovk, ki je ob rezultatu 29:20 pomenil najvišjo prednost domačih rokometašic.

Slavje se je že začelo, ko so gostje še pred koncem dvoboja razliko zmanjšale na 29:22, za nov par točk in uvrstitev v glavni del sta največ zadetkov dosegli Baričeva in Stankova, ki sta dosegli po šest zadetkov. Tri sta dosegli Alja Koren in danes imenitna na črti Aneja Beganović. Tudi v petek kolu bodo naše rokometašice igrale doma. Četrto zaporedno zmago bodo proti Bukarešti lovile v soboto, 11. novembra, ob 15.00.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
Skupina A, 4. kolo, sobota, 4. novembra, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : VISTAL GDYNIA 29:22 (16:11)
Krim Mercator: 
Benko 2, Abina, Stefanišin, Barič 6, Beganović 3, Stanko 6, Marinček, Omoregie 1, Zulić 1, Koren 3, Gregorc, Adler 2, Tsakalou 2, Amon, Perederiy 2, Despotović 1.
Vistal Gdynia:
 Janiszewska 3, Pekala , Kaminska, Gapska, Stanulewicz 4, Kordowiecka, Zych 5, Kozlowska 3, Gutkowska, Kowalczyk, Slwinska, Matieli Machado 1, Szarawaga 4, Kulwinska 2, Uscinowicz, Blaszkowska.

CSM BUKAREŠTA: NFH 39:26 (18:12)

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Videli smo, da ima Gdynia kar nekaj kvalitetnih igralk, danes je imela tudi njihova vratarka zelo dober dan, saj je obranila nekaj čistih situacij. Cel teden sem opozarjal, da nam ne bo lahko, ker sem vedel kakšno kvaliteto imajo Poljakinje in sem vesel, da se je končalo uspešno. Ta tekma gre v pozabo, teh točk ne bomo prenesli v drugi del. Sedaj nas čaka tekma z močno Bukarešto in na koncu z Nykobingom. Želim si, da bi proti Bukarešti bili močnejši in bi v dvorani bilo še več gledalcev, ki bi nas podpirali.«

Tjaša Stanko, rokometašica Krima Mercatorja:
»Nismo podcenjevali nasprotnic, na ekipo Gdynie smo se pripravljali, kot na vse druge tekme. Tekma se začne z 0:0, z našo borbo se je izšlo nam v prid, ampak lahko bi se končalo tudi drugače in tega smo se bali. To je prvi korak k zastavljenim ciljem. A ne glede na to, da smo uvrščeni naprej, bomo še zmeraj delali resno, se trudili dobiti še kakšne točke, ki nam bodo lažja popotnica za naprej.«

LESTVICA LIGE PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. CSM Bukarešta 4 3 0 1 (125:92) +33 6
2. RK Krim Mercator 4 3 0 1 (103:97) +6 6
3. Nykøbing Falster Håndboldklub 4 2 0 2 (104:109) -5 4
4. Vistal Gdynia 4 0 0 4 (85:119) -34 0