Krimovke vknjižile že 25. pokalno lovoriko!

V finalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije so rokometašice Krima Mercatorja ugnale Zagorje, petindvajseta pokalno lovoriko je po zmagi proti ekipi Z’dežele (31:21) dvignila kapetanka Miša Marinček, ki so jo trenerji in uradne osebe razglasile tudi za najboljšo vratarko.

Krimovke so v polfinalu nadigrale ekipo Z’dežele, ki si je že v uvodnih minutah nabrala velik primanjkljaj, ob koncu tekme je bilo 43:15. Finalni dvoboj je prenašala tudi TV Slovenija 2 in dogodek, ki je v Ljubljani znova povezal rokometni živež, povzpela na višjo raven.

Zagorjanke so stik z domačimi favoritinjami držale tja do sredine prvega polčasa, nato pa so varovanke Uroša Bregarja stopile na plin in do konca prvega polčasa ušle na varnih +5 (17:12). V drugem polčasu so bila razmerja na igrišču poravnana, Krimovke so šele ob koncu tekme znova nekoliko pritisnile na plin in razliko povišale na končnih 31:21.

Po letu 2016 se je zaključni turnir Pokala Slovenije ponovno vrnil na Kodeljevo. Na njem sta sploh prvič nastopili dve ekipi istega kluba, Krim Mercator je poleg evropske zasedbe predstavljala tudi mlada članska ekipa, sestavljena iz mladink. Te so po porazu proti Zagorju morale priznati še Celjankam, v tretji za tretje mesto se je semafor ustavil pri 30:36.

Najboljša vratarka turnirja je postala kapetanka Krim Mercatorja, Miša Marinček, ki je pred kratkim podaljšala pogodbo z ljubljanskim klubom. Za najboljšo igralko so ustoličili Tjašo Stanko. Za Krimovo dominanco je poskrbela še Nina Zulić, ki se je podpisala pod največ zadetkov, 14.

Krimovke v torek, 3. aprila, čaka še zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva. Konec tedna pa se bo že začela končnica najboljših štirih ekip, kar prinaša še šest novih tekem. S tekmo manj imajo ljubljanske rokometašice pred najbližjim zasledovalkami velikih sedem točk prednosti.

FINALE POKALA SLOVENIJE, KODELJEVO:
nedelja, 1. aprila, ob 18.00
RK ZAGORJE : RK KRIM MERCATOR 21:31 (12:17)
Zagorje:
Hren 8, Ljepoja 5, Rebolj 4, Privšek 1, Baruca 1, Borišek 1, Vrbnjak 1.
Krim Mercator:
Koren 7, Tsakalou 6, Stanko 5, Zulić 5, Perederiy 4, Benko 3, Amon 1.
ZAPISNIK

POLFINALE
RK ZAGORJE : RK LJUBLJANA 24:19 (11:9)
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z’DEŽELE 43:15 (20:7)

TEKMA ZA TRETJE MESTO
RK LJUBLJANA : ŽRK Z’DEŽELE 30:36 (16:19)

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Zagorje je danes pokazalo zakaj je druga ekipa v Sloveniji, mi pa nismo bili na najvišji ravni. Kljub vsemu smo po pričakovanju osvojili naslov pokalnega prvaka, kar je najbolj pomembno. Vesel sem, da se ekipa Z’Dežele vrača, da se Zagorje drži, pohvaliti pa moram tudi Ljubljano, našo drugo ekipo, ki si je prvič izborila nastop na finalnem turnirju. Po pokazanem je končna razvrstitev kar realna.”