Krimovke v skupini z evropskimi prvakinjami

Znane so tekmice Krima Mercatorja v evropski sezoni 2021/22. Ljubljančanke bodo igrale v skupini B. Prve tekme sezone bodo na sporedu 11. in 12. septembra.

Žreb skupin za novo sezono DELO EHF Lige prvakinj je Krimovkam določil igranje v skupini skupaj s tekmicami iz ruskega CSKA, danske Odense, madžarskega Györja, francoskega Metza, turškega Kastamonuja, švedskega Sävehofa in norveškega Vipersa, ki brani naslov najboljših na Stari celini. Prve tekme sezone bodo na sporedu 11. in 12. septembra. Varovanke Uroša Bregarja čaka gostovanje na Švedskem.

Tekmovalni sistem DELO EHF Lige prvakinj ostaja nespremenjen – prvemu delu, ki bo potekal v dveh skupinah s po osmimi klubi, bodo sledile tekme na izločanje. Najboljša četverica se bo uvrstila na zaključni turnir, ki ga bo znova gostila Budimpešta.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Skupina B je na prvi pogled težja od skupine A, glede na to, da so v njej kar trije klubi, udeleženci zadnjega zaključnega turnirja – Györ, CSKA, Vipers. A nobena pot na vrh ni lahka. Naša želja je narediti korak naprej, stopiti stopničko višje in vse sile bomo usmerili v to.«

Risovićeva obramba med top 10 pretekle sezone

Mednarodna evropska rokometna organizacija (EHF) je objavila tudi deset najboljših obramb minule sezone. Med njimi je tudi obramba Jovane Risović proti Rostovu v zadnji minuti februarskega obračuna v Hali Tivoli ob izidu 28:27 za krimovke. Izjemno obrambo za zmago tigric si lahko ogledate TUKAJ.