Krimovke v prvem kolu Lige prvakinj iz Bukarešte brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja so novo sezono Lige prvakinj začele s porazom na gostovanju v Bukarešti. Močna zasedba iz glavnega mesta Romunije, ki je ena glavnih kandidatk za naslov evropskih prvakinj, je zmago slavila z rezultatom 30:18.

Naša dekleta so odlično odprle dvoboj, po zadetkih Lamprini Tsakalou in Marie Adler so povedle z 2:0. Sledil pa je odgovor domačink, ki so v osmi minuti povedle s 4:2. Visoko motivirana romunska zasedba, ki se je pred sezono okrepila z nekaj vrhunskimi rokometašicami, je nato le stopnjevala ritem in do konca prvega polčasa ušla na 15:7.

Ekipa, ki jo vodi Uroš Bregar, se je velikim kandidatkam za evropski naslov uprla brez poškodovanih Tamare MavsarElizabeth Omoregie in Tjaše Stanko. V drugem polčasu so se zdesetkane ljubljanske rokometašice dobro upirale favoziranim domačinkam, kljub kratki klopi so pokazale, da so kondicijsko dobro pripravljene.

V napadu so naše rokometašice naredile preveč napak, ki so jih domačinke hitro izkoriščale in počasi višale svojo prednost. V zadnjih minutah se je razbranila Miša Marinček in poskrbela za nekaj hitrih protinapadov Polone Barič in Anete Benko. Slabe tri minute do konca so naše rokometašice dosegle tri zaporedne zadetke in pri 28:18, je danska trenerka Helle Thomsen zahtevala svojo minuto odmora.

Tekma se je končala z rezultatom 30:18. Baričeva in Tsakaloujeva sta dosegli po štiri zadetke.

Na drugi tekmi skupine A je do prvič točk prišel danski Nykøbing, po zmagi proti Vistal Gdnyii (27:21). Ravno zmagovalke tekme bodo v drugem kolu gostovale na Kodeljevem. Tekma se bo v soboto, 14. oktobra začela ob 15. uri. Ob prvi domači tekmi bomo predstavili tudi novo spletno trgovino, artikle pa bo moč dobiti tudi v dvorani.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Bukarešta je danes odigrala zelo dobro, povzročali so nam kar nekaj težav. Ne najdem veliko stvari, ki so nam danes uspevale. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, a to ne zmanjšuje zmage domačinov, ki so po mojem mnenju eni od glavnih favoritov za lovoriko.«

Lamprini Tsakalou, rokometašica Krima Mercatorja:
»Najprej bi rada čestitala Bukarešti. Za nami je prva tekma, zaradi poškodb smo morali veliko kombinirati. Upam in verjamem, da bomo na naslednjih tekmah igrali bolje.«

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
Skupina A, 1. kolo, sobota, 7. oktobra
CSM BUKAREŠTA : RK KRIM MERCATOR 30:18 (15:7)
Bukarešta: Udristoiu 1, Frafjord 3, Gulldén 5, Curea 1, Neagu 8, Jacobsen, Iordache, Bazaliu 3, Manea, Kurtović 1, Niombla 1, Ungureanu, Hagman 4, Mehmedović 3, Grubišić.
Krim Mercator: Benko 2, Abina, Barič 4, Beganović 1, Stanko, Marinček, Omoregie, Zulić, Koren 3, Pandžić, Gregorc, Adler 2, Tsakalou 4, Amon, Perederiy, Despotović 1.

ob 14.30
Nykøbing Falster Håndboldklub : Vistal Gdynia 27:21 (14:10)

EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. CSM Bukarešta 1 1 0 0 (30:18) +12 2
2.
Nykøbing Falster Håndboldklub
1 1 0 0 (27:21) +6 2
3. Vistal Gdynia 1 0 0 1 (21:27) -6 0
4. RK Krim Mercator 1 0 0 1 (18:30) -12 0