Krimovke tudi v novi sezoni del regionalne lige

Rokometašice Krima Mercatorja bodo ob evropski Ligi prvakinj in domačih tekmovanjih tudi v novi sezoni del regionalne lige, ki bo letos sestavljena iz petih turnirjev. Poleg Krimovk bodo v ligi sodelovale tudi hrvaška Podravka Vegeta, črnogorska Budućnost in makedonski Vardar.

Prvi turnir bo 13. in 14. septembra gostila Budućnost, drugega bo gostila Podravka (28. in 29. oktobra), na tretjem turnirju se bo karavana ustavila v Ljubljani, 13. in 14. januarja. Četrti pa bo potekal v Skopju (27. in 28. marca).

25. in 26. april sta rezervirana za zaključni turnir, katerega prizorišče bo določeno naknadno. V polfinalu se bodo ekipe pomerile po načelu 1-4 in 2-3. Sledili pa bosta še tekmi za tretje in prvo mesto.

Velika novost bo tekmovanje mladih. Vse ekipe bodo namreč sodelovale tudi z mlajšimi ekipami, mlade rokometašice bodo tako dobile priložnost zaigrati proti kakovostnim nasprotnicam iz bivše države. Noviteto morajo klubi še uradno potrditi in določiti razpored tekem.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Za nas je zagotovo super, da sta v regionalni ligi tudi Budućnost in Vardar, kar bo vsem služilo kot dober test in priprava za tekme Lige prvakinj. Letošnja noviteta z mladimi ekipami bo zagotovo dobra izkušnja, saj bodo igrale težke tekme in se primerjale med seboj. Prvi turnir v Črni gori bo zadnji preizkus pred začetkom Lige prvakinj.«

Deja Doler Ivanovič, vodja mladinskih selekcij RK Krim Mercator:
»V klubu podpiramo idejo igranja mladinskih tekem, saj smatramo, da bodo naše mlade rokometašice s kakovostnimi nasprotnicami iz najboljših klubov bivše države pridobile neprecenljive izkušnje.«

Razpored tekem regionalne lige si lahko ogledate v zavihku Razpored in rezultati tekem (klik).