Krimovke so znova v polfinalu evropskega pokala!

Kodeljevo tudi po četrtfinalni tekmi ostaja neosvojljiva trdnjava. Krimovke so izpolnile željo, da bi na visokem ritmu igrale celotno tekmo in ne samo to, tik pred koncem tekme so povedle za deset zadetkov in zasluženo pristale v polfinalu evropskega Pokala pokalnih zmagovalk.

Krimovke so že v uvodnih desetih minutah izničile prednost nocojšnjih gostij, v obrambi so Krimovke znova delovale zelo povezano, gostje so le stežka prihajale do strelov, ki jih je nato zaustavljala še Sergeja Stefanišin. V napadu so Krimovke zadevale skoraj iz vseh položajev in prednost je, tako kot pred tednom dni, narasla na šest zadetkov prednosti. Končni rezultat prvega polčasa, 14:8, je v zadnji sekundi dosegla Vesna Milanović Litre.

V drugem polčasu so se naša dekleta začela spogledovati z dvomestno razliko, a gostje so izkoristile manjši padec v igri in razliko zmanjšale na pet zadetkov zaostanka, 22:17. Krimovke pa so, kot da bi za seboj že imele nič koliko evropskih tekem, zaigrale še bolje in že kmalu odločile tekmo v svojo korist. Zaključek je bil le formalnost, a Krimovke se niso zadovoljile le z zmago. Z nekaj protinapadi so tik pred koncem tekme tekmicam ušle na dvomestno razliko in začele slaviti uvrstitev v polfinale.

Tekma se je končala z rezultatom 30:20, skupen rezultat obeh tekem je torej 57:49 v korist naših deklet. Znova je najboljša strelka postala Mirjeta Bajramoska s šestimi zadetki, a tokrat se ji je pridružila še Marija Obradović. Pet zadetkov je dosegla Alja Koren, štiri pa Vesna Milanović Litre in Tamara Mavsar. Elizabeth Omoregie je dodala tri zadetke, Maja Luković in Polona Barič pa sta listo strelk zaključili z enim zadetkom.

RK KRIM MERCATOR – VIPERS KRISTIANSAND 30:20 (14:8)
ŠD Kodeljevo, 800. Sodnici: Florescu, Stoia (obe Romunija)

RK Krim Mercator: Jurič, Luković 1, Milanović Litre 4, Mavsar 4, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganovič, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 5, Pandžič, Barič 1, Obradović 6, Zrimšek.
Vipers Kristiansand: Hauge, Refsnes 1, Kramer 1, Hall, Kristensen 1, Jonassen 2, Weigelt 4, Andve 5, Knippenborg 1, Benestad, Olsson 2, Tomac 2, Bruskeland 1.

Sedemmetrovke: Krim 8 (7), Vipers 1 (1)
Izključitve: Krim 6 minut, Vipers 2 minuti

Krimovke so se s skupnim rezultatom 57:49 zasluženo uvrstile v polfinale Pokala pokalnih zmagovalk. V aprilu se bodo pomerile proti ruski Ladi, ki se je v polfinale uvrstila prek Zvezde Zvenigorod (51:76). Tudi v polfinalu bodo Krimovke gostile povratno tekmo. Prva bo na sporedu 2. ali 3. aprila, teden dni kasneje pa se znova srečamo na Kodeljevem.

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.