Krimovke sezono odprle s četrto superpokalno lovoriko

Državne, pokalne in Superpokalne prvakinje minule sezone, rokometašice Krima Mercatorja, so tudi v novo sezono vstopile na najboljši možen način. Z visoko zmago proti celjski ekipi Z’dežele (34:21) so osvojile še četrto superpokalno lovoriko.

Prvo uradno tekmo so na parketu dvorane v Hrpeljah začele Lamprini Tsakalou, Olga Perederiy, Alja Koren, Polona Barič, Tjaša Stanko, Aneta Benko in v vratih Miša Marinček. Celjanke, ki so v superpokalu nastopile prvič, so priključek držale vse do rezultata 9:9, po katerem so ljubljanske rokometašice prvič ušle in začele pohod k četrti lovoriki. Zadnjih deset minut prvega polčasa je minilo ob delnemu rezultatu 8:2, ki je Krimovkam ob polčasu prinesel prednost 17:11.

Ob polčasu se je Rokometna zveza spomnila tudi na najboljše iz minule sezone. Miša Marinček je dobila priznanje za najboljšo vratarko, Tjaša Stanko pa za najboljšo igralko in strelko. Deja Doler Ivanović je prevzela nagrado za najboljše delo z mladimi.

Krimov trener Uroš Bregar je priložnost za igro ponudil vsem rokometašicam, ki so v drugem polčasu popolnoma umirile nasprotnice in z višanjem razlike poskrbele, da bo v vitrini pristala še četrta superpokalna lovorika. Semafor se je po uri tekme ustavil pri rezultatu 34:21.

Aneta Benko, Ines Amon in Nina Zulić so dosegle po šest zadetkov, Polona Barič in Tjaša Stanko sta dodali še po štiri.

SUPER POKAL, HRPELJE:
sobota, 4. septembra ob 18.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z’DEŽELE 34:21 (17:11)
RK Krim Mercator:
Benko 6, Zulić 6, Amon 6, Barič 4, Stanko 4, Adler 2, Tsakalou 2, Perederiy 2, Abina 1, Beganović 1.
ŽRK Z’dežele: Čerenjak 6, Hrnčič 4, Kodele 4, Trobas 2, Vrček 2, Pišek 2, Regner 1.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Glede na stanje poškodb, ki ovirajo naše delo, sem sam želel le, da tekmo dobimo, da se nobena igralka ne poškoduje in lahko v ustaljenem ritmu naprej. Seveda se je od nas pričakovalo, da to lovoriko obranimo, kar smo tudi naredili. Celje je v prvem polčasu odigralo zelo dobro, nato pa smo mi pokazali svojo kvaliteto in znanje. Mislim, da smo videli lepo predstavo.«

Aneta Benko, rokometašica Krima Mercatorja:
»Lepo je začeti uradno sezono z zmagami, že na turnirjih smo pokazale, da znamo igrati, kar nam daje veliko samozavesti. Na pripravah vedno delamo na polno, naredili smo veliko menjav, kar pomeni, da imamo dolgo klop. To smo izkoristili in izteklo se je super.«

Časa za slavje ne bo veliko. V četrtek in petek Krimovke v Črni gori čaka prvi turnir regionalne lige, v soboto ob 20.00 pa tudi prvo kolo državnega prvenstva. Prve nasprotnice bodo na Galjevico prišle iz Žalca.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE, PODGORICA, ČRNA GORA:
četrtek, 14. septembra
ob 17.00
RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR (dekleta 1998)
ob 19.00 RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR

petek, 15. septembra
ob 17.00
ŽRK BUDUĆNOST : RK KRIM MERCATOR (dekleta 1998)
ob 19.00 ŽRK BUDUĆNOST: RK KRIM MERCATOR

PRVO KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA, DVORANA KRIM:
sobota, 16. septembra ob 20.00
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINE ŽALEC