Krimovke prek Kopra v četrtfinale Pokala Slovenije

Naše rokometašice so v Kopru potrdile napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije. Po silovitem začetku so slavile zmago z 25:41. Med najboljšimi osmimi ekipami bodo nastopile tudi naše mlajše članice, Ljubljana.

Krimovke so po petih minutah tekme vodile že s 7:0, silovit začetek jih je kar malce uspaval. Kljub temu so nadaljevale s svojo prepoznavno hitro igro in tudi opazka s tribune: »kot, da je prišel hitri vlak,« je, med enim izmed prodorov Tjaše Stanko, lepo ponazorila stanje na igrišču.

Že pred koncem prvega polčasa je razlika narasla na dvomestno vsoto, po polovici tekme je bil rezultat 13:23. V drugem polčasu ljubljanske rokometašice niso več igrale s polno paro, razlika je še malce narasla, a le na končnih 25:41.

Med najboljših osem ekip slovenskega pokala so se uvrstile tudi naše mlajše članice, ki so z izjemno igro premagale Ajdovščino (30:26). Žreb četrtfinalnih parov, katerih zmagovalci bodo zaigrali na zaključnem turnirju, bo potekal 15. januarja.

Po četrti tekmi v sedmih dneh je pred rokometašicami Krima Mercatorja nekaj dnevni tekmovalni premor, ki ga bodo preživele še kako delavno. Vse z željo, da bodo čim bolje pripravljene na sobotni vrhunec. Na Kodeljevem bodo 4. novembra, ob 15. uri, gostile poljsko Vistal Gdynio in že točka jih bo popeljala v redni del tekmovanja, ki prinaša šest novih evropskih izzivov.

OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE
torek, 31. oktobra, ob 19.00
Ž.U.R.D. KOPER : RK KRIM MERCATOR 25:41 (13:23)
Koper:
Vatovec 7, Vončina 4, Gojkovič 3, Zorko 3, Škabar 2, Petrinja 2, Bertok 2, Štritof 1, Peharc 1.
Krim Mercator: Amon 7, Beganović 6, Gomilar Zickero 5, Zulić 5, Koren 5, Gregorc 4, Abina 3, Stanko 2, Omoregie 2, Despotović 2.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
SKUPINA A, 4. kolo, sobota, 4. novembra, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : VISTAL GDYNIA (prenos na Šport TV2)