Krimovke pomembno turško nalogo opravile z odliko

Rokometašice Krima Mercatorja so v 12. krogu skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj dosegle pomembno zmago v lovu na nadaljevanje elitnega evropskega tekmovanja. Turško zasedbo Kastamona so nadigrale z zmago 36:28. S 13 zadetki je v Krimovem dresu prednjačila Katarina Krpež Šlezak, prvenec je dosegla Sanja Radosavljević.
Krim Mercator : Kastamonu (TUR) 36:28 (18:10)
sobota, 5. februar, ob 16.00, Center Stožice – 550 gledalcev
Sodnika: Erdoan Vitaku, Arsim Vitaku (Kosovo); Delegatka: Zuzana Fuleova (Slovaška)
Krim Mercator: Radosavljević 2, Jurič 1, Stanko 3, Sercien Ugolin 1, Pineau 2, Žabjek 2, Van Kreij 3, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja, Varagić 1, Ngombele 4, Gomilar Zickero 1, Krpež Šlezak 13, Risović, Svetik 3.
Kastamonu: Rajčić, Radičević 7, Sarikaya, Akalin 1, Aydin 2, Toprak, Iskenderoglu 1, Akgün Göktepe, Çaliskan 2, Yilmaz 4, Islamoglu, Demirçelen, Kovárová 2, Durdu, Raičevič 6.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (5), Kastamonu 6 (6)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute , Kastamonu 6 minut

Eno najpomembnejših evropskih tekem te sezone so na parketu začele Maja Svetik, Tjaša Stanko, Allison Pineau, Oceane Sercien, Katarina Krpež Šlezak, Nataša Ljepoja in Barbara Arenhart. Po dobri minuti igre je uvodni zadetek dosegla Stankova, v nadaljevanju prvega polčasa, v katerem so tigrice po desetih minutah igre vodile s 6:3, najvišjo prednost pa dosegle ravno ob zaključku, je blestela Krpež Šlezak, ki je petim zadetkom iz igre dodala še štiri s črte sedmih metrov.

V drugem polčasu je med vratnici stopila Jovana Risović, izvrsten ritem igre domače zasedbe pa se je nadaljeval. V 49. minuti so, po prvem od štirih zadetkov Betchaidelle Ngombele, ljubljanske rokometašice dosegle najvišjo prednost enajstih zadetkov (29:18) in se podpisale pod tretjo evropsko zmago, s katero so znova na mestu, ki jih pelje v nadaljevanje tekmovanja.

Krpež Šlezak je devetim zadetkom iz prvega polčasa v drugem dodala štiri in ob 72% uspešnosti (13/18) postala prva strelka tekme. Svoj prvenec je v modrem Krimovem dresu dosegla Sanja Radosavljević.

Ljubljanske rokometašice se po pomembni zmagi podajajo na dvojno gostovanje. V sredo bodo zaigrale na prestavljeni tekmi proti francoskemu Metzu (18.45), nato bodo, brez povratka v domovino,  zadnji točki na gostovanjih lovile še v soboto proti Vipersu (16.00). Skupinski del Delo EHF Lige prvakinj se bo zaključil v nedeljo, 20. februarja, ob 16. uri bo v Stožicah gostoval švedski Sävehof.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Čestitke ekipi Kastamona za dobro borbo in dobro igro. Vesela sem, da smo zmagali to tekmo, da smo zelo lepo odigrali prvi polčas. Nisem pa zadovoljan z zadnjimi 15. minutami naše obrambe. 45 minut smo odigrali natanko tako kot smo se dogovorili – disciplirano tako v obrambi, kot tudi v napadu in mislim, da je to razlog za takšen rezultat.«

Katarina Krpež Šlezak, rokometašica RK Krim Mercator: »Proti Kastamonu ni lahko igrati. Vesela sem za svojo predstavo danes, še bolj pa, da je ekipa igrala zame. Igrale smo kot eno in že od začetka odlično. Zadnjih 15 minut nam je koncentracija res nekoliko padla, vendar je najpomembnejša zmaga. Pozabiti moramo na današnjo tekmo in se takoj osredotočiti na zadnje tri tekme, ki bodo za nas zelo pomembne. Zavedati se moramo, da bo težko in boriti se bo potrebno do konca.«