Krimovke podoživele trenutke evropskega zmagoslavja

S sredinim večernim dogodkom v objemu Švicerije, čudovitega skritega kotička ljubljanskega parka Tivoli, so rokometašice Krima Mercatorja obeležile premierni naslov evropskih klubskih prvakinj iz sezone 2000/01. Originalna zasedba krimovk na čelu s tedanjo kapetanko Branko Mijatovič, Dejo Doler, Natašo Derepasko, Tanjo Oder, Branko Jovanović, Anjo Frešer, Agniszsko Matuszewsko, Luminito Dinu, Sergejo Stefanišin in drugimi je bila skupaj s strokovnim vodstvom – na čelu s takratnim glavnim trenerjem Tonetom Tisljem – upravičeno deležna mnogih pozornosti in presenečenj. 

Na prireditvi, ki sta jo povezovala voditeljica Bojana Knez in komik Miha Brajnik, je predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac Rokometnemu klubu Krim Mercator ter njegovemu častnemu predsedniku podelil prestižno priznanje za odličnost, prav vse krimovke pa so v dar od klubskega vodstva dobile spominsko fotografijo zmagoslavne evropske sezone 2000/01 ter čudovite skulpture Steklarne Rogaška.

Najboljši slovenski ženski športni kolektiv, ki je za prvi naslov prvakinj stare celine v velikem finalu strl odpor tedaj favoriziranega danskega Viborga, je v prijetnem avgustovskem večeru skupaj z več kot 100 gosti, med katerimi so med drugimi bili Zoran Janković, častni predsednik kluba in župan Mestne občine Ljubljana, Tomislav Čizmić, predsednik uprave podjetja Mercator, Cveta Benet, ustanoviteljica RK Krim Mercator, celotna trenutna ekipa slovenskih prvakinj ter še mnogi prepoznavni obrazi slovenskega športa in gospodarstva, užival v zares pestrem programu. V tem ni manjkalo glasbe na čelu z Dejanom Vunjakom, zabavnih in atraktivnih video vsebin ter neštetih zanimivih zgodb, anekdot in spominov, ki so krožili v sila prijetnem okolju Švicerije. Veliko pozornosti je pritegnil tudi originalni pokal za naslov Lige prvakinj iz leta 2001.

Vsi prisotni na čelu s trenutnim predsednikom kluba Iztokom Verdnikom so se v en glas strinjali, da je morda zares napočil čas, da bi si najboljša slovenska ženska rokometna ekipa znova pokorila rokometno konkurenco stare celine. Ob podoživljanju spominov na evropsko zmagoslavje je tako v zraku ostal prijetno mamljiv obet o tem, da se bliskovito bliža nova sezona Lige prvakinj – Ljubljančanke se bodo v uvodnem kolu na gostovanju v nedeljo, 12. septembra, udarile s švedskim Savehofom.