Krimovke po ogorčenem boju proti Vardarju izgubile za tri

Karavana regionalne lige je za drugi turnir pripotovala v Ljubljano. Rokometašice Krima Mercatorja, Vardarja in Budućnosti so zadnji oktobrski vikend namenile še boljši pripravi pred nadaljevanjem evropske Lige prvakinj.  Uvodni dvoboj je po velikem boju pripadel Vardarju, ki je proti domačinkam turnirja slavil s 32:29.

Krimovke so tokrat zaigrale brez Alje Koren, zaradi prehlada je nove izkušnje s prvo ekipo nabirala mlada Tija Gomilar Zickero. V prvih minutah tekme so popolnoma prevladale, povedle s 4:1 in skopske nasprotnice hitro prisilile v prvo minuto odmora.
Po krajšem premoru so se Makedonke prebudile in skočile do prednosti (6:9). Ljubljanske rokometašice se niso predale, po ogorčenem boju za vsako žogo so rezultatsko krivuljo znova obrnile v svojo korist (15:13) in ob koncu prvega polčasa zadržale minimalno prednost, 18:17.

Kljub prijateljskemu vzdušju sta obe obrambi delovali zelo trdno. V drugem polčasu si nobena ekipa ni priigrala višje prednosti, Krimovke so tik pred koncem tekme še imele možnost za izenačenje (29:30), a mirnejši konec skopskih rokometašic jim je speljal novo zmago.

Petkov večer nadaljujeta mladinski ekipi Ljubljane in Budućnosti. Soboto bosta popestrila Vardar in Budućnost, na sporedu pa bo tudi članska tekma šestega kroga državnega prvenstva med Ljubljano in Žalcem. Rokometna nedelja se bo začela že v dopoldanskih urah, z mladinsko tekmo Krima in Budućnosti (11.00). Ista nasprotnika se bosta v članski kategoriji pomerila ob 13.00.

REGIONALNA LIGA, DRUGI TURNIR
petek, 27. oktobra, ob 18.45
RK KRIM MERCATOR : ŽRK VARDAR 29:32 (18:17)
Krim Mercator: 
Stanko 7, Barič 4, Omoregie 3, Zulić 3, Perederiy 3, Despotović 3, Beganović 2, Tsakalou 1, Amon 1.
Vardar: Penezić 9, Kuznetsova 6, Radičević 4, Lazović 3, Čanađija 3, Khmyrova 3, Lacraberre 2, Ristovska 2.


ob 20.45, RK LJUBLJANA : BUDUĆNOST (mladinke)
sobota, 28. oktobra, ob 16.00, ŽRK VARDAR : BUDUĆNOST
nedelja, 29. oktobra, ob 11.00, RK KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST (mladinke)
ob 13.00, RK KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST