Krimovke osvojile peti zaporedni naslov državnih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile že 26. naslov državnih prvakinj. Pred tem so bile v vrhu med leti 1995 in 2015. V šestem krogu končnice so bile s 37:13 (19:7) boljše od tekmic iz Novega mesta. Najbolj razigrana krimovka je bila Manca Jurič, ki je dosegla kar 14 zadetkov.
RK Krim Mercator : Krka Novo mesto 37:13 (19:7)
sreda, 26. maj, ob 19.00, Center Stožice – 90 gledalcev
Sodnika: Žiga Burič, Anton Lovrič - Delegat: Dušan Okleščen
Krim Mercator: da Silva Vieira, Jurič 14, Sercien Ugolin 3, Žabjek, van Kreij 1, Cerovak 3, Vojnovič, Konatar 2, Ljepoja 4, Gomilar Zickero 5, Risović, Svetik 5.
Krka Novo mesto: Peterlin, Kramar, Abina 4, Novak, Kralj, Kisovec 1, Mandelj, Bevc 1, Kašič, Čopi 3, Rudman, Borsan 1, Uhan 2, Kuralt, Vostić 1, Džambo.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Krka Novo mesto 5 (2)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Krka 0 minut

Ljubljanske rokometašice so v tej sezoni poleg tekem v Delo EHF Ligi prvakinj, o kateri si več lahko preberete TUKAJ, odigrale še 20 tekem rednega dela državnega prvenstva, ter šest tekem končnice in na vseh zabeležile zmago. Skupno so v omenjenem tekmovanju dosegle 980 zadetkov. Najboljša strelka državnega prvenstva s strani tigric je bila s 96 zadetki Juričeva. V rednem delu 1. A DRL za ženske je blestela Valentina Klemenčič, ki je dosegla 92 zadetkov, a v končnici zaradi poškodbe žal ne igra.

Mreža se je drevi v Stožicah najprej zatresla na strani novomeščank, natančna je bila Oceane Sercien Ugolin. Sledila je izenačena igra z nekaj zadetki prednosti, do sedemmetrovke Tije Gomilar Zickero, ki je bila natančna za 7:3. Sledili so še štirje zaporedni streli krimovk, do polčasa je bila bolj uspešna Bregarjeva ekipa, ki je na odmor odšla z razliko 12 zadetkov (19:7).

V nadaljevanju je razlika med tekmicama znašala že 18 zadetkov, po natančnem strelu Maje Svetik pa prestopila 20 golov. Končni rezultat zadnje, 6. tekme lige za prvaka, je bil 37:13 v prid gostiteljic.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Vesel sem, da smo prvenstvo pripeljali do konca, da smo brez poraza, kar se od nas nenazadnje tudi pričakuje. Dobro delamo, smo razred zase, kar je tudi razlog, da moramo zmagovati.”

Manca Jurič, rokometašica RK Krim Mercator“Zadovoljna sem z zmago. Sledi premor, potem izbrana vrsta in zaslužene počitnice.”