Krimovke del projekta Slovenska bakla

Leto 2021 je olimpijsko leto in del olimpijskega duha smo tudi v Krimu. S Slovensko baklo v roki so po prestolnici tekle Nina Žabjek, Oceane Sercien Ugolin, Tia Gomilar Zickero, Nataša Ljepoja, Manca Jurič in športna direktorica Deja Ivanović. Bakla, katere pobudnik je Olimpijski komite Slovenije, bo obiskala vseh 212 občin, svojo pot je pričela na Triglavu. 

Plamenica, ki naznanja poletne olimpijske igre s pričetkom 23. julija v Tokiu, simbolizira jekleno voljo naših vrhunskih športnikov, širi vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti in upanja. Nosilo naj bi jo več kot 5000 oseb, med katerimi so tudi športniki ljubljanskih športnih kubov in društev, kamor spada tudi Krim Mercator. V klubu smo ponosni na dosežke naših vrhunskih športnikov, ki se pod slovensko trobojnico borijo za odličja na tako prestižnem tekmovanju, kot so OI, ki so na sporedu vsake štiri leta. Tam je svoje mesto v preteklosti že našla slovenska moška članska reprezentanca.

Bakla je v Ljubljano pripotovala iz Nove Gorice in svojo pot nadaljevala v občinah Brezovica in Medvode.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Počaščeni smo, da smo del olimpijske zgodbe, kjer naši najboljši športniki in športnice vsake štiri leta zastopajo Slovenijo na najvišjem tekmovanju. Držati v rokah plamenico je posebna čast in obenem tudi odgovornost do države, katere ambasadorji športniki vsekakor smo. Naši uspehi odmevajo onkraj meja naše domovine in združujejo ljudi. Da smo Slovenci športni narod, je jasno, obenem pa smo tudi goreči navijači tistih, ki živijo svoje sanje in žanjejo uspehe. Vsem potnikom v Tokiu želimo čim boljših uvrstitev. Srečno!«