Krimovka v vrhu evropskega ženskega rokometa

Budimpešta je zadnji konec tedna v maju gostila najboljše evropske rokometne ekipe, ni bilo pa to edino dogajanje v madžarski prestolnici. Priznanje za dobro delo in razvoj ženskega rokometa je prejela tudi športna direktorica kluba, Deja Ivanović, ki je bila ponovno izvoljena za dve mednarodni funkciji. 

V Budimpešti je potekala 14. generalna skupščina, s članicami klubov, ki nastopajo v evropskih tekmovanjih – Women Forum Club Handball (WFCH). Na volilnem kongresu je Ivanovićeva, ki opravlja vidnejšo vlogo od leta 2014, prejela zadostno podporo za nov mandat kot podpredsednica organizacije, hkrati pa je bila nominirana za  mesto v EHF Women’s Handball Board (WHB), ki deluje v dobro razvoja ženskega rokometa na vseh ravneh. Tu bo Ivanovićeva, ki je bila izvoljena skupaj z Radmilo Petrović iz Budučnosti, opravljala svoj drugi mandat.

Deja Ivanović, podpredsednica WFCH in članica WHB: »To, da ima Slovenija predstavnico v vrhu mednarodnega ženskega rokometa je izjemna čast ne le zame osebno in za RK Krim Mercator, pač pa za ženski rokomet v Sloveniji. Samo na ta način lahko soustvarjamo prihodnost rokometa. Hvaležna sem, da lahko vse svoje izkušnje, tako igralske kot funkcionarske nadgradim z delom v mednarodni skupini za razvoj meni najbolj ljubega športa.«