Krimove reprezentantke osvojile devet točk

Krimovke so z reprezentančnim udejstvovanjem v zadnjih dneh lahko zadovoljne, skupaj so namreč dosegle štiri zmage in remi. Slovenska reprezentanca je bila dvakrat uspešnejša proti Makedoniji, Marija Obradović je s Srbijo dvakrat slavila proti Češki, Vesna Milanović Litre je bila v Splitu uspešna proti Črni gori.

Sergeja Stefanišin je bila pred prvo preizkušnjo v središču pozornosti, saj je kot prva dosegla 200 nastopov za člansko reprezentanco. Pred začetkom tekme je zato v dar prejela posebno karikaturo. Naša dekleta so bila na prvi tekmi visoko motivirana. Makedonkam niso pustile dihati in končni rezultat (35:17) je zgovorno pričal o razmerju na igrišču.

Na drugi tekmi je bila zgodba nekoliko drugačna. Makedonke so v Skopju zaigrale bolje in ravno zadnja obramba Sergeje je našim dekletom prinesla zmago, 21:22. Tamara Mavsar je bila najboljša strelka tekme s sedmimi zadetki. Skupno je sicer Tamara prispevala 12 zadetkov, Alja Koren štiri, Polona Barič pa dva. Poleg Sergeje je med vratnicama stopila tudi Miša Marinček.

Marija Obradović se na prvi tekmi proti Češki ni vpisala med strelke, a se je po koncu tekme lahko veselila zmage z 25:30, ki je Srbijo močno približala evropskemu prvenstvu. Na povratni tekmi se je Marija vpisala med strelke in s svojo ekipo dosegla novo točko (28:28).

Vesna Milanović Litre je bila presrečna, da je prva tekma med Hrvaško in Črno goro potekala v njej bližnjem Splitu. Izbor mesta je očitno dobro del tudi njenim soigralkam, saj so slavile z rezultatom 23:22. Vesna se je med strelkami dvakrat znašla na drugi tekmi, ki so jo Hrvatice v črnogorskem Baru izgubile z rezultatom 31:29.