Krimova kapetanka zaradi operacije komolca zaključila sezono

Nina Žabjek, kapetanka RK Krima Mercator je zaradi poškodbe, ki jo je staknila na gostovanju na Danskem, danes prestala operacijo desnega komolca in bo s terena odsotna daljše časovno obdobje.

Srednjo zunanjo rokometašico so po gostovanju pri Esbjergu čakale dodatne preiskave poškodovanega komolca, ki so pokazale, da bo morala Ljubljančanka na že drugo operacijo komolca. Po besedah klubskega fizioterapevta Aldina Muharemovića je bila operacija vezi v komolcu uspešna, vendar jo čaka dolgotrajna rehabilitacija. Nina naj bi bila po predvidevanjih zdravnikov s terena odsotna slabih deset mesecev.

Rokometašica Krima in v sezoni 2020/21 tudi nosilka kapetanskega traku je do tekme, na kateri se je poškodovala, odigrala devet tekem v Delo EHF Ligi prvakinj in deset v državnem prvenstvu. Žabjekova je bila v najelitnejšem evropskem tekmovanju uspešna devetkrat, medtem ko je v državnem prvenstvu zadela 20-krat.

Deja Ivanović, direktorica RK Krim Mercator:Nina je zaradi resnosti poškodbe morala prestati že drugo operacijo na desnem komolcu, kar jo bo od rokometnih igrišč oddaljilo za dlje časa. Vendar smo v klubu prepričani, da se bo naša kapetanka na parket vrnila še močnejša in še z večjo zmagovalno željo.”