Krimova dekleta v osmini finala proti ruskemu CSKA-ju

RK Krim Mercator se bo v osmini finala Delo EHF Lige Prvakinj pomeril z novoustanovljenim ruskim klubom CSKA-jem. Tekmi bosta na sporedu v soboto, 6. marca, ob 16. uri v Ljubljani, in povratna v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Moskvi, obe z neposrednim prenosom na Arena Sport.

Ljubljanske rokometašice so se uvrstile v osmino finala, kjer jih čaka drugouvrščena ekipa iz skupine B, ekipa CSKA-ja. Ruske rokometašice so v skupinskem delu tekmovanja zabeležile 11 zmag, en neodločen rezultat in dva poraza ter v skupini zaostale le za prvouvrščenim madžarskim Györom Audi ETO KC.

Izbranke Uroša Bregarja so v skupinskem delu tekmovanja odigrale 13 tekem, od tega zabeležile dve zmagi, proti SG BBM Bietigheimu (28:26) in prvouvrščeni ekipi skupine A, Rostov Donu (28:27), tri neodločene rezultate in osem porazov. Srečanja na domačem terenu proti Team Esbjerg niso odigrale, vendar so ga po odločitvi vodstva tekmovanja izgubile z 10:0.

Med Krimovkami so v prvem delu tekmovanja najbolj izstopale francoska reprezentantka Oceane Sercien Ugolin, ki je na 13 tekmah v povprečju dosegala po 4,5 gola (skupaj 59 zadetkov), Samara da Silva Vieira, ki je dosegla skupno 53 zadetkov in Matea Pletikosić, ki jih je dosegla 50. V tem delu tekmovanja je bila odlična tudi vratarka Jovana Risović, ki je imela v povprečju po 12,4 obrambe na srečanje (skupaj 149 na 13 tekmah).

Pri tekmicah Krima Mercatorja v osmini finala najelitnejšega evropskega tekmovanja za ženske, so bile v skupinskem delu najuspešnejše Ekaterina Ilina z 59 zadetki, Polina Vedekhina s 50 in Darya Dmitrieva s 46. Precej uspešni sta tudi njihovi vratarki, Anna Sedoykina 7,25 obrambami na srečanje in 42 letna Chana Feaciela Massonde Souza s 6 obrambami na srečanje.

 

Osmina finala DELO EHF Lige prvakinj

6. marec 2021, ob 16.00, Arena Stožice – RK KRIM MERCATOR : CSKA (RUS)

13. marec 2021, ob 16.00, Dinamo, Moskva – CSKA (RUS) : RK KRIM MERCATOR

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.