Klemenčičeva v dresu Krima še tri sezone

Valentina Klemenčič, ki trenutno okreva po operaciji levega ramena, v Krimu ostaja do leta 2024. 

Krožna napadalka, ki velja za eno najbolj perspektivnih na tej poziciji, je bila v tej sezoni izjemno učinkovita v državnem prvenstvu, kjer ni zgrešila niti enega strela na gol nasprotnic. Največ, kar devet jih je dosegla proti tekmicam iz Kopra, skupno 92. V Ligi prvakinj je nemalokrat Krimu priborila strel z bele točke, v osebno statistiko je dodala tudi 34 zadetkov. Najbolj razpoložena je bila proti Madžarkam doma ter na Danskem.

19-letnica, ki nosi dres Krima od leta 2018, ostaja v klubu še tri sezone.

Valentina Klemenčič, krožna napadalka RK Krim Mercator“To, da ostajam v Ljubljani še tri sezone, mi pomeni ogromno. Prepričana sem, da bom v tem času napredovala kot igralka, želim si tudi, da bi kar najbolje pripomogla k uresničitvam ciljev kluba. Ponosna sem, da sem del krimovega projekta, v katerem ciljamo na evropski vrh. Rehabilitacija rame poteka odlično, kmalu bodo na vrsti fizioterapije in razgibavanja, potem pa – upam – že vrnitev na igrišče. Hvaležna sem klubu za vso pomoč na moji poti okrevanja.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: V klubu smo izjemno ponosni, da smo se z eno najbolj nadarjenih mladih igralk Evrope, dogovorili za podaljšanje sodelovanjaPrepričana sem, da bo s svojim odnosom do dela, angažiranostjo in športnim življenjem doprinesla k temu, da skupaj nadaljujemo njen razvoj do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da lahko postane ena najboljših krožnih napadalk na svetu.”