Jubilejnih dvajset let

Ponosni smo na svojo zgodovino, zato smo v čast jubileju pripravili virtualni muzej, kot smo poimenovali posebno spletno stran, namenjeno spominom, zgodbam in zapisom iz tistega časa. Veseli bomo vašega obiska ter morebitnega doprinosa v obliki fotografije, spomina, stvari, ki vas veže na prvo zlato leto v zgodovini kluba.

Rokometni klub Krim Mercator je ženska športna sredina z ne ravno dolgo tradicijo, zato pa je ta izjemno bogata z uspehi. Marta Bon je ustvarila profesionalno ekipo, Vinko Kandija je tlakoval evropske sanje, Tone Tiselj jih je uspel uresničiti in majhna Slovenija si je pokorila celotno Evropo. Ni bila muha enodnevnica, temveč je »štrene mešala« večkrat. Krima ne bi bilo brez številnih posameznikov, ki so skupaj tvorili celoto, trdno kot veriga. Srčnost, borbenost in želja po naslovu so bili tisto, kar jim ga je dvakrat tudi prineslo.

Leto 2021 je leto, ko se spominjamo prve sladke osvojitve pokala po veliki nadvladi nad danskim Viborgom na povratni finalni tekmi v prepolnem Kodeljevem. Dvajset let je že minilo od slavja, ki se zdi, kot bi se zgodil prejšnji teden. Veliko zmag so nanizale od takrat krimovke, tudi nekaj grenkih porazov. Prav je, da se tistega 12. maja leta 2001 spomnimo s ponosom. Na ta dan se je ženski kolektivni šport v Sloveniji zapisal na zemljevid nesmrtnih.

Sprehodite se po spletni strani in podoživite lepe spomine ob tem častitljivem, 20-letnem jubileju.

Dobrodošli!

Foto: Aleš Fevžer