Izjemno pomembna zmaga v boju za evropski četrtfinale

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile prvo tekmo play-offa EHF Lige prvakinj! Tigrice so ob glasni podpori s tribun ljubljanskih Stožic v nedeljo, 19. marca, s končnim izidom 29:24 na kolena spravile romunsko CS Rapid Bucuresti in so tako še korak bližje četrtfinalu najelitnejšega rokometnega tekmovanja na evropskih tleh!
Krim Mercator : Rapid Bucuresti (ROM) 29:24 (12:13)
nedelja, 19. marec, ob 14.00, Arena Stožice, 4800 gledalcev, #MOTW
Sodnika: Christian Hannes, David Hannes (Nemčija); Delegatka: Arijana Vojić (BiH)
Krim Mercator: Radosavljević 4, Radičević 8, Stanko 8, Abina, Žabjek, Dmitrieva 4, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Kovarova, Risović, Rosiak 1, Svetik 1.
Rapid Bucuresti: Buceschi 4, Perianu, Ciuca, Sandru, Lopez Herrero, Gutierrez Bermejo 2, Korsos, Kanor 5, Kapitanović, Ostase 1, Fernandez Fraga 4, Azenaide 1, Hernandez Serrador 1, Badea, Polman 3, Grozav 3.
7-metrovke: Krim Mercator 7 (5), Rapid Bucuresti 7 (6)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Rapid Bucuresti 10 minut

Uvodne minute nedeljskega srečanja niso postregle z veliko zadetki. V sedmi minuti, ko je semafor že kazal 2:0 v korist gostujoče zasedbe, je led tigric prebila Jovanka Radičević. Tudi drugi zadetek je padel s krila, pod njega se je podpisala Sanja Radosavljević.

Kljub nekaj zapravljenim priložnostim v napadu, ko je Krimova družina zaostajala že za pet golov, pa jo je v vratih reševala Barbara Arenhart. Že v prvem polčasu je zbrala neverjetnih 12 obramb.

 

Zmago tigric je  pospremila tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar

Z izjemno vztrajnostjo in željo se je četa Dragana Adžića ob koncu prvega polčasa vrnila v igro. Za prvo izenačenje na tekmi, ki sta si jo je ogledala tudi predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, je zadela najboljša strelka elitne EHF Lige prvakinj vseh časov. Radičevićeva je bila v 26. minuti uspešna s črte sedmih metrov.

Obeti pred drugim delom srečanja so bili za rokometašice v modrih dresih odlični, saj so se na odmor odpravile z minimalnim zaostankom (12:13). Že po 30 sekundah igre v drugem delu dvoboja je bil izid po zaslugi Darie Dmitrieve znova poravnan, v 34. minuti pa je za prvo vodstvo domačega tabora zadela Nataša Ljepoja. Arena Stožice je bila na nogah!

V nadaljevanju srečanja se tehtnica ni več prevesila na stran ekipe Kima Rasmussena. Tigrice so na krilih domačih navijačev letele do zmage na prvi tekmi play-offa EHF Lige prvakinj. Končni rezultat je znašal 29:24.

 

Najboljša posameznica tekme  vratarka Barbara Arenhart

Pet golov ni velika prednost, vseeno pa zelo pomembna za našo samozavest pred povratnim srečanjem.

Naslednja, še pomembnejša preizkušnja, Krimovke čaka čez teden dni. V nedeljo, 26. marca, ob 15.00 bodo v dvorani Sala Polivalenta skušale ubraniti prednost petih zadetkov in si še drugo sezono zapored zagotoviti četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »V prvem polčasu smo se prilagajali igri Rapid Bucuresti in njihovi napadalni predstavi, v drugem delu pa smo dali od sebe vsak atom moči, da dvoboj dobimo. Zmaga sicer ne pomeni veliko, iz tekme bomo morali vzeti to, da bomo še boljši.«

Barbara Arenhart, vratarka RK Krim Mercator: »Že pred obračunom smo bili pripravljeni na zelo zahteven boj, saj je ekipa Rapid Bucaresti v tej sezoni zelo močna. V prvih dvajsetih minutah smo imeli precej težav, a sem vesela, da nam je na koncu uspelo. Pet golov ni velika prednost, vseeno pa zelo pomembna za našo samozavest pred povratnim srečanjem. V Bukarešti bomo morali biti osredotočeni do konca, če bomo želeli v EHF Ligi prvakinj napredovati. Zelo sem zadovoljna z ekipo in verjamem, da lahko naredimo še veliko!«