Iz Velenja prihaja visoka Lara Hrnčič

Brez višine tudi letos ne bo šlo, pravo ime je zato Lara Hrnčič, visoka levoroka rokometašica, ki je vso svojo rokometno kariero posvetila Velenju, od koder se pred letošnjo sezono seli v Krim. Mlada rokometašica je v zadnjem času tudi stalna članica reprezentance.

Tudi Lara je en izmed velikih upov nove, mlade generacije domačih rokometašic. Upamo in verjamemo, da bo v novem klubu še bolje prikazala svoje sposobnosti in bomo lahko vsi skupaj uživali ob dobri igrah. Hrnčičeva je proti našemu klubu nazadnje zaigrala v polfinalu Pokala Slovenije, ko je postala prva strelka ŽRK Veplas Velenje. V Velenju je sicer od vsega začetka svoje rokometne kariere, kjer je iz sezone v sezono prikazovala vse boljše igre.

Povedala je, da se je za prestop v Krim odločila “zato, ker to zame predstavlja nov izziv in hkrati priložnost za napredek v igri. Mislim, da je sedaj pravi čas, glede na to, da ekipa Krima ne bo bazirala na tujkah, ampak predvsem na domačih igralkah. Pričakujem predvsem dobre in kvalitetne treninge in dobro vzdušje v ekipi.”

Rokometna pot Lare Hrnčič (21, 185 cm):
2004-2009 ŽRK Velenje (113 tekem, 325 zadetkov)
2009-2014 ŽRK Veplas Velenje (167 tekem, 920 zadetkov)