Györi izkoristil svoje bogate izkušnje

Rokometašice Krima Mercatorja so na pustno soboto morale priznati premoč aktualnim evropskim prvakinjam iz Győra. Madžarke so v drugem polčasu pokazale svojo vrhunsko pripravljenost in prišle do zmage z 32:21.

Na pustno soboto je mesto na polnih tribunah dvorane na Kodeljevem našlo veliko pustnih šem, a zmage Krimovk, tudi zaradi mladosti in neizkušenosti napram ekipi polni najboljših rokometašic sveta, niso dočakale.
V prvem polčasu so slovenske prvakinje še držale stik z Madžarkami, z nekaj izrednimi streli se je izkazala Elizabeth Omoregie, prek celotnega igrišča je žogo v mrežo pospravila tudi Miša Marinček. Kljub zaostanku z 12:15, je kljub nekaj padcem, v mislih ostala odlična in borbena igra.

Med polčasom so prednost na modri podlagi dobile pustne šeme. Simbolične nagrade smo podelili najlepšim in najizvirnejšim maskam, največ pozornosti je požel astronavt, ob boku pa so mu stali še lik iz znane igre Maincraft, meduza, kaktus pa razni sadeži in živalice.

Drugi polčas je veliko podjetnejše začel madžarski Győri, ki je z izkušnjami ustavljal napade zunanje linije domačih rokometašic. Prednost je naraščala, a tudi tokrat so Krimovke pokazale, da rastejo in napredujejo. Lamprini Tsakalou se je končno rešila manjše poškodbe, ki jo je ovirala na prvih tekmah, v napadu je odlično zaigrala sicer bolj obrambno naravnana Sanja Gregorc. Tjaša Stanko je ob izteku igralnega časa izkoristila pozornost Nine Zulić, ki je najprej ukradla žogo potem pa zaposlila mlado slovensko reprezentantko, ki je postavila končni rezultat 21:32.

Po treh tekmah v glavnem delu Lige prvakinj Krimovke čaka nekoliko daljši evropski premor. Na pomembnem gostovanju pri danskemu Midtjyllandu bodo zaigrale šele 25. februarja. Do takrat jih čaka kar nekaj dela v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije.

KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 1
sobota, 10. februarja, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : GYŐRI AUDI ETO KC 21:32 (12:15)
Krim Mercator:Benko 2, Zrimšek, Abina, Beganović, Stanko 5, Marinček 1, Omoregie 4, Zulić 1, Koren 3, Pandžić, Gregorc 2, Tsakalou 2, Amon, Perederiy 1.
Győri: Knedlikova 4, Afentaler 1, Hansen 1, Gorbicz 5, Pal 1, Oftedal 5, Tomori 6, Groot 1, Broch 3, Fodor 2, Puhalak 3, Kiss, Grimsbo.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Čestitke Gyoru za dobro predstavo. Znova smo prvi polčas začeli, kot v Rusiji. Vedeli smo, da ima madžarska ekipa probleme s poškodbami, manjkata jim Morkova in Amorimova, zato smo pričakovali, da bodo to težko nadomestili. Največ težav imamo takrat, ko se kljub dobri pripravi in analizi, zaradi mladosti in neizkušenosti v naš napad prikradejo napake. Ko bo za nami več tekem, kot je bila današnja, bomo počasi dozoreli in takšnih težav ne bomo imeli več. Pred tekmo sem se veselil tekme, saj proti evropskemu prvaku ne igraš vsak dan. Ker v zunanji liniji nimamo dovolj hitrosti, sta nam Stine Oftedal in Cornelia Groot povzročali veliko problemov, v golu pa je bila odlična tudi Kari Aalvik Grimsbo.«

Sanja Gregorc, krožna napadalka Krima Mercatorja:
»Spoštujem jih in rada igram proti tako velikim ekipam, kot je Győr. Nismo igrali dobro, naredili smo preveč tehničnih napak, a še vedno smo ob koncu prvega polčasa imeli zelo dober rezultat. V prvih desetih minutah drugega polčasa smo zadeli samo enkrat, po takem začetku se je težko vrniti in znova zaigrati tako, kot znamo.«

EHF LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 1
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. CSM Bukarešta 6 5 0 1 (183:147) +36 10
2. Györi Audi ETO KC 7 5 0 2 (187:158) +29 10
3. Rostov-Don 6 4 0 2 (152:138) +14 8
4. Nykøbing Falster Håndboldklub 6 2 0 4 (153:175) -22 4
4. RK Krim Mercator 7 2 0 5 (168:201) -33 4
6. FC Midtjylland 6 1 0 5 (133:157) -24 2