Elizabeth Omoregie prejela slovensko državljanstvo!🇸🇮

Elizabeth Omoregie, ki je članica Krima Mercatorja od leta 2014, je prejela slovensko državljanstvo.
Omoregiejeva je v Slovenijo pripotovala iz Bolgarije, kjer dve sezoni ni igrala rokometa, nato pa je zažarela in opozorila nase. Prejela je že več posameznih nagrad za najboljšo evropsko rokometašico, s hitrim učenjem slovenskega jezika in svojo odprtostjo pa je stopila v srca ljubiteljev rokometa.

Tekom minule sezone je brez pomisleka podaljšala pogodbo in bo v Ljubljani ostala vsaj do leta 2020, takrat je dejala: Ko mi je Krim Mercator ponudil možnost, da v Ljubljani ostanem do leta 2020, nisem bila v dilemi niti za sekundo. V prvi vrsti zato, ker je klub že prej podaljšal sodelovanje s trenerjem Urošem Bregarjem, ki mi zaupa in daje obilo priložnosti za igro in z njo povezan napredek. Rada bi se zahvalila vsem, ki delujejo v klubu. Izkazali so se za prave profesionalce in mi odprli rokometne oči. Obenem mi igranje v Ljubljani daje priložnost, da se izkažem.

V tistem obdobju si je poškodovala koleno in začela se je dolga rehabilitacija, po kateri pa se je v klubsko sredino vrnila še močnejša. Na evropskem parketu bo s svojimi soigralkami že kmalu napadala novo zmago, v soboto, 4. novembra, ob 15. uri, na Kodeljevo prihaja poljska Vistal Gdynia.

Elizabeth Omoregie, rokometašica Krima Mercatorja:
“Rada bi se zahvalila vsem, ki mi pomagajo že vse od prihoda v Slovenijo. Tu mi je res zelo všeč, v ekipi se odlično razumemo, prav tako tudi z dekleti iz reprezentance. Vesela sem, da lahko ostanem tu, da sem del odlične ekipe, s katero verjamem, da bomo že kmalu stale na vrhu Evrope. Komaj čakam nadaljevanje sezone, želim si, da bi vse skupaj igrale odličen rokomet in navdušile vse za to čudovito igro.”

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja in selektor članske reprezentance:
“Elizabeth v klubu izkazuje izreden potencial ter kvaliteto in velja za eno ključnih nosilk igre. Glavni cilj slovenske rokometne reprezentance je nastop na olimpijskih igrah leta 2020. V zadnjem obdobju pa imamo težave pri izbiri igralk na levem zunanjem. Z Omoregiejevo bomo pridobili raznovrstnost v napadu in tudi v obrambi, saj je ena ključnih igralk. Njena prisotnost pripomore tudi k boljšemu razvoju mladih igralk. Sam je pripravljena pomagati v daljšem obdobju, kar je za nas izjemnega pomena, saj bomo z njo lažje dočakali razvoj igralk iz kadetskih in mladinskih vrst.”

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:
“Elizabeth Omoregie je ena tistih posameznic naše ekipe, na katerih gradimo prihodnost našega kluba. Omenjena igralka po svojih igralskih in osebnostnih kvalitetah predstavlja ključni člen naše ekipe, ki se bo v kratkoročnem obdobju ponovno lahko borila za sam vrh evropskega ženskega rokometa. Je predana, samostojna in zanesljiva oseba, ki si je skupaj s svojimi izjemnimi tehničnimi znanji pridobila visoko stopnjo zaupanja kluba. Na naše veliko veselje, smo s slednjo sklenili dogovor o dolgoročnem sodelovanju, saj bo v Ljubljani igrala vsaj do leta 2020.
V klubu smatramo, da je Elizabeth igralka, ki lahko tako naš klub, kot našo državo, popelje do najvišjih športnih uvrstitev. Z  njenim doprinosom lahko uresničimo svoje športne sanje in sanje celotne Slovenije, po vzoru naših rokometašev in košarkašev. Tovrstne rokometašice naša rokometna reprezentanca že dolgo ni imela. Elizabeth je namreč tudi vzornica številnih mladih slovenskih in evropskih rokometašic.”

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.