Dora Krsnik nova okrepitev Krima Mercatorja

V novi sezoni, ki se bo s prvimi treningi začela 25. julija, bo v dresu Krima Mercatorja zaigrala tudi hrvaška reprezentanka Dora Krsnik. 26-letna rokometašica je v zadnjih sezonah igrala pri aktualnih hrvaških prvakinjah, Podravki Vegeti.

Po operaciji skočnega sklepa je Krsnikova znova zaigrala tudi v reprezentačnem dresu. Na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo je sodelovala pri zmagi hrvaške izbrane vrste proti ukrajinski reprezentanci (28:25), kjer kapetanski trak nosi naša krožna napadalka Olga Perederiy. Po evropskemu prvenstvu na Švedskem (2016), bo tako z nastopom v Franciji dodala novo poglavje na svoji bogati športni poti.

Srednja in desna zunanja rokometašica bo kmalu zaigrala tudi proti svojemu nekdanjemu klubu, ki bo pot v evropsko Ligo prvakinj iskal prek kvalifikacij. Ljubljanske in koprivniške rokometašice se bodo namreč pomerile na Memorialu Vinka Kandije, ki bo potekal 18. in 19. avgusta. Znova pa bodo moči pomerile tudi teden dni kasneje, na Memorialu Josipa Samaržije Bepa (24. in 25. avgusta).

OSEBNA IZKAZNICA DORE KRSNIK:
Datum rojstva:
19. januar 1992, Zagreb, Hrvaška
Višina: 170 cm
Pozicija igranja: srednja in desna zunanja
Nekdanji klubi: Lokomotiva (2009-2014), Zelina (2014-2015), Podravka Vegeta (2015-2018)

Dora Krsnik, nova okrepitev Krima Mercatorja:
“Ko sem dobila ponudbo iz Krima, sem bila zelo srečna in nisem veliko razmišljala. To bodo moje prve izkušnje v tujini in komaj čakam, da se začnejo priprave in doživim nekaj novega. Mislim, da je Krim vrhunski klub, ki vsako leto preskoči skupinski del Lige prvakinj. Prav to je tudi moja motivacija, saj si želim napredka in težkih evropskih tekem. Veseli me delo z Urošem Bregarjem, ki z ekipo dela odlično. Komaj čakam, da z ekipo zaigramo skupaj, saj je v njej polno odličnih rokometašic. Verjamem, da se bom v Ljubljani dobro znašla, pokazala svoje znanje in ekipi pomagala k vrhunskim rezultatom.”