Dmitrieva in Radičevićeva v izboru za idealno ekipo EHF Lige prvakinj!

Rokometašice Krima Mercatorja so evropsko sezono sicer zaključile, ljubitelji rokometa pa še niste rekli zadnje besede. Začelo se je namreč glasovanje za idealno ekipo EHF Lige prvakinj za sezono 2022/23, med nominirankami pa sta dve članici Krimove družine!

Pri Evropski rokometni zvezi bodo ob koncu sezone najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja podelili priznanja v devetih kategorijah: najboljšim rokometašicam na sedmih igralskih položajih, najboljši obrambni igralki ter najboljši mladi igralki. Za elitne nazive kandidirata dve članici ljubljanske ekipe.

Daria Dmitrieva si utegne priboriti naziv najboljše srednje zunanje igralke. V tej evropski sezoni je bila pomemben člen Adžićeve ekipe, v modrem dresu je dosegla 85 zadetkov. Še šest več jih je v svojo statistiko vpisala Jovanka Radičević. Od minulega decembra najboljša strelka najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja v zgodovini kandidira za naziv najboljše desnokrilne igralke.

Poleg obeh tigric je med kandidatkami za najboljšo obrambno igralko tudi Tatjana Brnović, članica francoskega Bresta, ki v sezoni 2023/24 prihaja v Ljubljano.

Glasuješ lahko prek mobilne aplikacije Home of Handball, ki jo najdeš na povezavi. Časa imaš do četrtka, 25. maja.