Cilj Krimovk je četrtfinale Delo EHF Lige Prvakinj

Rokometašice RK Krim Mercator bodo v soboto, 12. septembra, ob 18.00 (prenos na Arena Sport 1) s tekmo proti norveškem Vipersu v Areni Stožice začele že 26. zaporedno sezono v Delo EHF Ligi prvakinj.

Zaradi pandemije bodo tribune, žal, povsem prazne, tekmo Lige prvakinj pa si boste lahko ogledali na programu Arena Sport 1. Ljubljanske rokometašice do sredine februarja sicer čaka kar 14 evropskih spektaklov v najmočnejšem ženskem klubskem tekmovanju.

Krimovke v boj s polno zasedbo

Kapetanski trak sezone 2020/21 je prevzela Nina Žabjek, otrok Krima Mercatorja. V ekipi je še nekaj novih obrazov. V vratih bo poleg Hane Gjerek in Maje Vojnovič stala tudi srbska reprezentančna vratarka Jovana Risović. Na mestu krožne napadalke je novinka Anna Dobrić, na krilu pa Branka Konatar. Nino Zulić, ki se je preselila v Turčijo, bo zamenjala Matea Pletikosić. Ta je že kot kadetska reprezentantka postala najboljša srednja zunanja igralka v Evropi. V modrem dresu bodo igrale tudi Oceane Sercien-Ugolin, Samara Vieira in Maja Svetik.

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator: “Rokometašice se zelo veselimo začetka evropske sezone. Smo energična, mlada ekipa, ki bo dala proti vsem tekmicam vse od sebe.”

Okrepili so tudi strokovni štab – trenerju Urošu Bregarju bo pomagala Nataša Derepasko. Želje in cilji pred pričetkom tekmovanja so jasni.

Celotno ekipo RK Krim Mercator v sezoni 2020/21 si lahko ogledate tukaj.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Pandemija je dodobra spremenila prvotni načrt priprav a smo se znašli na drug način. Imeli smo dobre priprave v Ormožu ter v Laškem. Vesel sem, da imamo v tej sezoni v ekipi kar sedem novink ter nov obraz na klopi. Nataša Derepasko ima veliko znanja in izkušenj iz Lige Prvakinj. Verjamem, da bo dodana vrednost strokovnega štaba. Cilj je jasen – četrtfinale Lige prvakinj.”

Tribune prazne, prenos na Arena Sport 1

Zaradi pandemije bodo tribune v sezoni, ko RK Krim Mercator obeležuje 20. let od prve osvojitve naslova prvakinj, v Stožicah prazne. Tekme si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na novi športni televiziji v Sloveniji – Arena Sport 1, kjer obljubljajo tudi pester studijski program, še dodatno nadgrajen v nadaljevanju sezone. Nov je tudi sistem tekmovanja – v prvem delu tekmovanja sta samo dve skupini s po osem ekip.

Ljubljanski rokometni klub ima tudi prenovljeno spletno stran, ki je še bolj pregledna, ažurna in privlačna. Nova sta tudi ključnik – #KrimovaDruzina in gibljive slike (GIF-i) za socialna omrežja. Osvežena je tudi garderoba, ki je odslej opremljena po vzoru velikih evropskih klubov. Vsaka igralka ima lastno, personalizirano omarico, tudi vhod v “Krimovo svetišče” v Areni Stožice pa je odslej atraktivno znamčen v značilnih klubskih barvah.

Deja Ivanović, direktorica RK Krim Mercator: “Veseli nas, da se vračamo v Stožice, čeprav bo sezona zaznamovana s koronavirusom. Evropske tekme bomo namreč odigrali pred praznimi tribunami. Ekipa je mlada, s povprečno starostjo 23 let, vseeno pa verjamemo, da imamo realne cilje.”


FOTO: Uvodna novinarska konferenca v sezoni 2020/21: