Benkova in Despotovićeva do prve zmage v kvalifikacijah

Končalo se je prvo kolo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018. Na domačem terenu sta zmago slavili Aneta Benko in Jelena Despotović, novo priložnost pa bodo morale počakati slovenske reprezentantke in Olga Perederiy.

Močno pomlajena slovenska reprezentanca se je s favorizirano Dansko spopadla zelo odločno. Zadržan začetek je reprezentantke oddaljil od velikega skalpa, a ekipa, kjer manjka kar nekaj prvokategornic, je nabrala pomembne izkušnje. Tjaša Stanko je bila s šestimi zadetki najboljša posameznica naših, Polona Barič je dosegla tri zadetke, Nina Zulić dva. Med strelke se je vpisala tudi vratarka Miša Marinček, zaigrali sta še Alja Koren in Amra Pandžič, ki se nista vpisali med strelke.

Aneta Benko ima v hrvaški izbrani vrsti eno izmed pomembnejših vlog, zelo pomembnih pet zadetkov je dosegla za domačo zmago proti Švici, bilo je 32:28. Ob minimalni zmagi Črne gore proti Slovaški (24:23) se Jelena Despotović ni vpisala med strelke, trije zadetki Olge Perederiy pa niso bili dovolj za upanje proti velesili z Norveške (22:35).

V drugem kolu, ki bo za vse Krimovke reprezentantke potekal v nedeljo, 1. oktobra, bodo naše reprezentantke v Celju gostile Češko (ob 18. uri), Depotovićeva bo odpotovala v italijansko Brescio (ob 16.30). Perederiyeva in Benkova pa se bosta ob 19. uri pomerili kar med seboj.

KVALIFIKACIJE ZE EP 2018:
2. kolo, Celje, nedelja, 1. oktobra ob 18.00
SLOVENIJA (Stanko, Barič, Zulić, Marinček, Koren, Pandžič) : ČEŠKA

Brescia, Italija, nedelja, 1. oktobra ob 16.30
ITALIJA : ČRNA GORA (Despotović)

Sumy, Ukrajina, nedelja, 1. oktobra ob 19.00
UKRAJINA (Perederiy) : HRVAŠKA (Benko)