Žreb Krimovke ponovno poslal na Norveško

Po zmagi v osmini finala proti Craiovi, ki so jo Krimovke odpravile s skupnim izzidom 56:53, smo nestrpno čakali na današnji žreb četrt finalnih parov. Zanimiv ples kroglic je dekleta znova poslal na Norveško, tokrat v Kristiansand.

Žreb je pripravil dvojni državni derbi. V prvem paru sta se tako znašli danski, v četrtem pa ruski ekipi. Krimovke so na vrsto prišle kot sedme, kar pomeni, da jih v tretjem paru sprva čaka tekma na Norveškem.

Trenerki Marti Bon se ni uresničila želja, da bi ekipa dobila nekoliko bližjega nasprotnika. A kljub temu je z žrebom zadovoljna, »veselimo se nastopa v četrt finalu evropskega pokala. Nasprotnice spoštujemo, saj so del norveškega rokometa, ki ima posebno mesto v svetovnem rokometu. Verjamem, v našo kvaliteto in izkušnje, strokovna ekipa bo poizkušala pridobiti čim več podatkov in ekipo dobro pripraviti na obe tekmi.«

Norvežanke niso evropske novinke, a je njihov zadnji nastop v evropskem pokalu oddaljen že dobrih deset let. V sezoni 2003/2004 so še pod imenom Vag HK zaigrale v polfinalu EHF pokala, a s skupnim rezultatom 55:49 je bil boljši Györ. Tudi v naslednji sezoni sta se srečala ista nasprotnika, Györ je bil s skupnim izidom 71:53 boljši že v osmini finala.

11 let kasneje znova pišejo evropsko zgodbo. Nacionalno precej pestra ekipa, v kateri je 12 Norvežank, tri Nizozemke, dve Danki in po ena Švedinja, Islandka in Švicarka, je svoje nastope v Pokalu pokalnih zmagovalk začela v tretjem krogu. Najboljša strelka Vilde Jonassen je na štirih tekmah dosegla 19 zadetkov, Marta Tomac tri manj.

V norveškem derbiju so s skupnim izidom 47:39 (25:19, 22:20) slavile proti ekipi Halden Damer Elite. V osmini finala pa so bile boljše od poljskega Lublina. Na domači tekmi so slavile z rezultatom 28:22, na povratni pa izgubile z 25:22, kar je bilo dovolj za napredovanje s skupnim rezultatom 50:47.

Prva tekma, kjer bodo Krimovke imele vlogo gostujoče ekipe, bo na sporedu 20. ali 21. februarja. Domača tekma bo sledila teden dni pozneje. Preostali pari četrt finala Pokala pokalnih zmagovalk so:
Team Tvis Holstebro – Viborg HK A/S
ÉRD HC – Issy Paris Hand
Zvezda Zvenigorod – HCLada