Zadnji teden za vrh lestvice

Rokometašicam Krima Mercatorja je konec prejšnjega tedna uspel veliki met, s tretjo domačo evropsko zmago v tej sezoni so potrdile napredovanje v glavni del Lige prvakinj. Čaka pa jih še zadnji teden, preden bodo klubske aktivnosti zamenjale za reprezentančne.

Sreda prinaša zadnjo preizkušnjo na domačih igriščih, sobotno gostovanje v norveškem Larviku (ob 19.15, prenos na Šport TV 1) pa bo določilo zmagovalca skupinskega dela. V izredno izenačeni skupini D ostaja še kar nekaj odprtih vprašanj, a najpomembnejše je tu, krimovke se bodo v redni del Lige prvakinj uvrstile z vsaj štirimi točkami, v primeru nove zmage pa s šestimi.

V državnem prvenstvu krimovke v devetem kolu čaka gostovanje v Žalcu. V tej sezoni prevetrene domačinke, kjer imajo pomembno vlogo številne nekdanje mlade rokometašice Krima, so v uvodu tekmovanja izgubile nekaj točk, po osmih odigranih tekmah pa prišle na tretje mesto. Sredina tekma, ki se bo v športni dvorani v Žalcu začela ob 19.30, bo zagotovo odlična priprava na sobotno gostovanje v Ligi prvakinj.

DRŽAVNO PRVENSTVO, 1.A DRL ZA ŽENSKE
Sreda, 16. novembra, ob 19.30:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : RK KRIM MERCATOR

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA D, 5. KOLO
Sobota, 12. novembra, ob 19.15:
LARVIK : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 1)