Zadnja letošnja tekma in zmaga v državnem prvenstvu

Krimovke so odigrale še zadnjo tekmo letošnjega leta. Gostovale so v Celju, kjer jih je pravzaprav čakala zaostala tekma osmega kroga državnega prvenstva. Razen nekaj uvodnih zadetkov, so naša dekleta skozi celotno tekmo pridno držala varno razliko.

Na zadnjo tekmo so prišli tudi Krimovci, ki so znova videli veliko hitrih protinapadov. Najvišja prednost tekme je v 26. minuti znašala 11 zadetkov, ko je Ana Abina dosegla dva zadetka zapored. Polčas se je končal z rezultatom 14:21.

V drugem polčasu so Krimovke nekoliko umirile ritem igre in tekmo le še varno pripeljale do konca. Ob nekaj novih poizkusih in pripravi na nove evropske izzive so dekleta ob koncu slavila z rezultatom 29:37.

Kar tri Krimovke so danes dosegle po osem zadetkov. Na vrhu liste strelk so se znašle Mirjeta Bajramoska, Alja Koren in Polona Barič. Štiri zadetke je dosegla Elizabeth Omoregie, tri Manca Jurič. Po dva sta dosegli Ana Abina in Marija Obradović, po enega pa Aneja Beganovič in Amra Pandžič.

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK KRIM MERCATOR 29:37 (14:21)
ŠD Golovec, 60. Sodnika: Lesar, Matovina

ŽRK Celje Celjske mesnine: Belac, Dernovšek, Vrček A. 2, Vrček S. 2, Regner 8, Hren 6, Perič, Močić, Pišek 4, Zupančič, Jankovič 2, Privšek 5, Kodele, Tržan, Hrovatič.
RK Krim Mercator: Abina 2, Jurič 3, Luković, Mavsar, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 8, Beganovič 1, Marinček, Omoregie 4, Zulič, Koren 8, Pandžič 1, Barič 8, Obradović 2, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Celje 4 (3), Krim 5 (4)
Izključitve: Celje 2 minuti, Krim 8 minut

Krimovke so odigrale zadnje uradne tekme letošnjega leta, a kljub temu ne bodo počivale. Tik pred koncem leta jih čaka prijateljska tekma na Hrvaškem, v vikendu pred nadaljevanjem evropske sezone pa bodo odigrale še prijateljske tekme na Dunaju.