Začetek uradne sezone s šestim superpokalnim naslovom

Rokometašice Krima Mercatorja so na 6. Superpokalu s 27:22 premagale novomeško Krko in tako s šesto superpokalno lovoriko na najboljši možen način začele novo tekmovalno sezono. Najboljša strelka tekme je postala kapetanka Polona Barič, ki je dosegla 10 zadetkov. Najkoristnejša igralka tekme je postala vratarka Antonija Mamić, ki je v prvem polčasu pokazala kopico izjemnih obramb.

Krimovke so tudi na šesti reprizi superpokalnega tekmovanja dokazale, da so na domačih terenih premočne za vse nasprotnice. Po letu 2014, ko se je tekmovalna sezona prvič začela s superpokalno preizkušnjo, so ljubljanske rokometašice dvakrat nadigrale Zagorje, po enkrat pa Žalec in Celje. Krkašice so jim tokrat prvič stale nasproti, a Tigrice jim niso ponudile nikakršne možnosti za morebitno presenečenje.

Zagotovo je bila Antonija Mamić v prvem polčasu glavno ime na igrišču. Z nekaj izjemnimi paradami je Krkašicam večkrat zaprla pot do zadetka in precej pomagala svojim razigranim soigralkam v napadu. Prednost je hitro naraščala in veliko priložnosti so že kmalu dobile mlade rokometašice.

Med daljšim premorom je športna direktorica Deja Ivanović prevzela nagrado za najkvalitetnejše delo z mladimi, v začetku druge polovice tekme so se gostje nekoliko približale, Tigrice so na drugi strani preizkusile več taktičnih zamisli in brez težav nadzorovale potek srečanja, ki se je končal z rezultatom 27:22. Krimovke so takoj po tekmi sedle na avtobus in se odpeljale proti Črni gori, kjer jih v prihodnjih dneh čaka več treningov in prijateljskih tekem s črnogorsko Budućnostjo.

Antonija Mamić, najkoristnejša igralka 6. Super pokala:
“Po tekmi smo lahko vse olajšane, veliko smo trenirale in končno se je začela sezona. Sedaj lahko pokažemo, kaj smo pripravile v zadnjem mesecu dni in verjamem, da bomo prikazale še boljše igre, da bomo v obrambi še složnejše. Lovorika je za nas prava poslastica za začetek sezone in odlična napoved za naprej. Na začetku tekme smo bile v obrambi zares odlične, zato je bilo meni med vratnicama toliko lažje.”

6. SUPERPOKAL, LITIJA
sobota, 7. september, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA 27:22 (17:11)
Krim Mercator:
Barič 10, Zulić 4, Varagić 3, Vučko 3, Bon Brzin 2, van Kreij 2, Kojić 1, Žabjek 1, Rebičova 1.
Krka: Abina 4, Hotko 4, Vončina 4, Petkovič 3, Kramar 2, Rudman T. 2, Radojčič 2, Rudman A. 1.