Za uvod v leto 2019 trikrat v regionalni ligi

Rokometašice Krima Mercatorja leto 2019 začenjajo v srbski Jagodini, kjer se bodo v okviru regionalne lige pomerile proti tamkajšnjemu istoimenskemu klubu. Prva tekma novega leta se bo v petek, 4. januarja, začela ob 17. uri.

Naše rokometašice so proti Jagodini v tej ediciji regionalne lige že zaigrale. Na prvem turnirju so iztržile ugoden izid, slavile so z 29:27. Tokrat pa bo v postavi tudi Lea Krajnc, ki se je novim soigralkam pridružila med reprezentačnim premorom.

Regionalna liga v tej sezoni poteka v obliki petih turnirjev, na katerem se v treh dneh pomerijo tri od štirih ekip, ki sodelujejo. Na prvem turnirju v črnogorski prestolnici ni zaigral Rudar, na drugem pa ne sodelujejo Krimovke. Tekma proti Jagodini, ki je gostiteljica drugega turnirja, bo namreč štela za četrti turnir, ki bi moral med 29. in 31. marcem potekati pri Rudarju.

Tigrice bodo gostile tretji turnir, ki bo med potekal v tretjem januarskem vikendu, med 11. in 13. januarjem. V ogrevalno dvorano Centra Stožice prihajata obe črnogorski zasedbi, Rudar in Budućnost, ki bo pred začetkom turnirja z našimi rokometašicami opravila še nekaj skupnih treningov. Cilj obeh klubov je seveda čimboljša priprava na uvodno kolo evropske Lige prvakinj, ki se z glavnim delom tekmovanja vrača konec januarja. Ljubljanske rokometašice bodo na Kodeljevem v soboto, 26. januarja, ob 15.00, zaigrale proti norveškemu Vipersu.


SPORED DRUGEGA TURNIRJA REGIONALNE LIGE, JAGODINA, SRBIJA:
četrtek, 3. januarja, ob 19.00
ŽORK JAGODINA : ŽRK BUDUĆNOST

petek, 4. januarja, ob 17.00
ŽORK JAGODINA : RK KRIM MERCATOR (za 4. turnir)

ob 19.00
ORK RUDAR : ŽRK BUDUĆNOST

sobota, 5. januarja, ob 19.00
ŽORK JAGODINA : ŽRK RUDAR


SPORED TRETJEGA TURNIRJA REGIONALNE LIGE:
petek, 11. januarja, ob 18.30, Center Stožice
RK KRIM MERCATOR : ORK RUDAR

sobota, 12. januarja, ob 18.00, Center Stožice
ŽRK BUDUĆNOST : ORK RUDAR

nedelja, 13. januarja, ob 14.45, Galjevica
RK KRIM MERCATOR : ŽRK BUDUĆNOST