Za Krimovke kar 5425 glasov, najboljši Polona in Nina

polonaninaNa glasovanju za najboljše posameznice letošnjega leta Krimovk ni manjkalo. Kar devet jih je bilo nominiranih, pet pri mladih rokometašicah, štiri pa pri bolj izkušenih. Skupaj s strokovno žirijo ste na mesto najboljših postavili Polono Barič in Nino Žabjek. Tamara Mavsar in Ana Abina sta končali takoj za njima.

Poloni ste v konkurenci 12 deklet namenili 1106 glasov ali 31,8% vseh glasov. Na drugo mesto ste s svojimi glasovi pomagali Tamari Mavsar, ki je prejela 679 glasov. Miša Marinček je na četrtem mestu zbrala 349 glasov, Sergeja Stefanišin jih je prejela 35.

Polona je v lanski sezoni že takoj ob prihodu v Krim opozorila nase s svojo hitrostjo in rokometnim znanjem. A huda poškodba kolena, ki jo je doletela v enem izmed protinapadov na prvem super pokalu, ji je preprečila, da bi debitirala tudi v evropski Ligi prvakinj. Okrevanje je bilo dolgotrajno, a vrnila se je še močnejši. V letošnji sezoni je do sedaj dosegla 74 zadetkov, največ, kar 15 jih je dosegla ravno na zadnji tekmi državnega prvenstva proti Žalcu.

Nina je pometla s konkurenco, saj ste ji namenili kar 1860 glasov, kar je največ med vsemi kategorijami. Namenili ste ji skoraj 45% vseh glasov! S 1027 glasovi ji je najbolje sledila Ana Abina. Nina Zulič je na četrtem mestu prejela 163 glasov, Aneja Beganovič na petem 108, Manca Jurič na šestem 98.

Za Nino je res pestro leto. Svojo ekipo kadetinj je odlično vodila skozi celotno sezono, v finalu se je lahko veselila drugega mesta. Prišla je še reprezentanca, ki jo je Nina odlično vodila do sedmih zmag in petega mesta na evropskem prvenstvu. Dekleta so se s petim mestom uvrstila tudi na svetovno prvenstvo, ki bo na Slovaškem. V novi sezoni igra za Krimove mladinke in mlajše članice. Mladinke imajo le en poraz, članice Ljubljane so bile vodilne v tretjem in četrtem krogu državnega prvenstva.

Skupaj se našim dekletom namenili kar 5425 glasov, kar pomeni kar 70,9 % vseh oddanih glasov. Hvala za prav vsak glas in ob koncu leta še srečno novo leto. Se vidimo na tekmah!