Z novim letom številni novi izzivi za krimovke

Novo koledarsko leto rokometašicam Krima Mercatorja prinaša nove izzive. Po daljšem premoru bodo zaigrale v obujeni ženski regionalni rokometni ligi, nadaljevale z nastopi v državnem prvenstvu, zoperstavile pa se bodo tudi najboljšim evropskim zasedbam v glavnem delu elitne Lige prvakinj.

Po novoletnem premoru so se izbranke Uroša Bregarja na skupnem treningu znova zbrale v torek popoldne v Ljubljani, od srede do nedelje pa odhajajo na krajše priprave v Zreče. Prvi preizkus v letu 2017 krimovke čaka prihodnjo sredo, ko bo v 10. kolu državnega prvenstva v dvorani Stožice gostovala novomeška Krka. Konec tedna sledi gostovanje v Podgorici. Črnogorska prestolnica bo tisti vikend gostila prvega izmed štirih turnirjev regionalne druščine. Slednja se bo znova zbrala po sezoni premora, tekmovanje pa bo postreglo z zanimivimi obračuni. Kar tri sodelujoče ekipe – poleg krimovk še podgoriška Budućnost in Vardar iz Skopja – so se namreč prebile med 12 najboljših zasedb v Ligi prvakinj, družbo pa jim bo delala še hrvaška Podravka. Prav slednja bo v soboto, 14. januarja, prva tekmica ljubljanskih deklet, dan za tem pa bo sledil še obračun z makedonskim predstavnikom.

Boji med evropsko klubsko elito se medtem nadaljevali konec tega meseca. Rokometašice Krima Mercatorja bodo boje za četrtfinale začele v soboto, 28. januarja, ko se bodo na madžarskem zoperstavile Györu, aktualnemu podprvaku omenjenega tekmovanja. V glavni del, ki poteka v dveh skupinah s po šestimi ekipami, so po jesenskih presenečenjih prenesle kar šest točk, kar jim prinaša odlično izhodišče pri lovu na končnico.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
“Začenjajo se naše mini priprave na drugi del sezone, v katerem nas med drugim čaka tudi nastop v glavnem delu Lige prvakinj. V sredo odhajamo v Zreče, kjer bomo trenirali do nedelje, potem pa nas že čakajo preizkusi v državnem prvenstvu in regionalni liga. Vsem navijačem, podpornikom, sponzorjem in ostalim želim srečno novo leto. Obenem vse lepo vabim, da nas tudi v letu 2017 podprete na tekmah.”

TEKME RK KRIM MERCATOR V JANUARJU
Državno prvenstvo, 10. kolo, 11. januarja, ob 18.40:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA

Ženska regionalna rokometna liga, 1. turnir, 14. januarja, ob 16.00:
RK KRIM MERCATOR : RK PODRAVKA

Ženska regionalna rokometna liga, 1. turnir, 15. januarja, ob 16.00:
RK VARDAR : RK KRIM MERCATOR

Državno prvenstvo, 11. kolo, 21. januarja, ob 19.00*:
ŽRK AKLIMAT PTUJ : RK KRIM MERCATOR

EHF Liga prvakinj, redni del, skupina 2, 1. kolo, 28. januarja, ob 16.30:
GYÖRI AUDI ETO KC : RK KRIM MERCATOR

 

* termin tekme še ni potrjen

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.