Visoka zmaga pred polnimi ajdovskimi tribunami

Z osveženo trenersko zasedbo so se Krimovke odpravile na gostovanje v Ajdovščino, kjer so gostovale pri ekipi, ki je poleg Krimovk najdlje vztrajala v evropskih pokalih. Trenerski debi Uroša Bregarja in atraktivna nasprotnika sta napolnila dvorano in privabila tudi novinarske ekipe.

Krimovke ničesar niso prepustile naključju, od prve minute so igrale angažirano v obrambi in napadu. Že ob uvodnem zadetku Elizabeth Omoregie je bilo začutiti dodatno energijo, ki je ponesla celotno ekipo. Ajdovke so priključek držale tja do sredine polčasa, ko so na sceno stopile Alja Koren, Tamara Mavsar in Mirjeta Bajramoska. Po vodstvu s 7:9 so s štirimi zaporednimi zadetki poskrbele za najvišjo razliko prvega polčasa, 7:13. V 25. minuti je za novo okroglo številko poskrbela Polona Barič, ki je bila v lanski sezoni dolgo časa poškodovana, letos pa znova navdušuje. S svojim prvim zadetkom na tekmi je ujela stotico zadetkov v dresu našega kluba. Končni izid prvega polčasa je bil 11:16, v korist naših deklet.

V drugem polčasu so naša dekleta dekleta še bolje zaigrala v obrambi, Miša Marinček je med vratnicama že težko štela svoje obrambe. Nabralo se jih je čez 20, a najbolj atraktiven je bil vendarle zadetek čez celo igrišče v 47. minuti. Miša se je tako pridružila preostali osemnajsterici naših rokometašic, ki so na uradnih tekmah dosegle vsaj en zadetek. Miša je sicer zadela tudi na prijateljski tekmi v hrvaških Sesvetih.

Tri minute kasneje smo dočakali novo okroglo številko. Tamara Mavsar je bila nezaustavljiva, s svojim šestim zadetkom na tekmi je v 50. minuti  zaokrožila že svoj 2400. zadetek v Krimovem dresu. Zadnjih deset minut smo čakali le še na podatek, kakšna bo končna razlika. Ravno Tamara je bila najboljša strelka tekme z devetimi zadetki, Alja Koren jih je dosegla šest, Mirjeta Bajramoska pet. Polona Barič in Elizabeth Omoregie sta jih obe zbrali po štiri, Marija Obradović tri. Listo strelk sta zaokrožili Vesna Milanović Litre in vratarka Miša Marinček.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – RK KRIM MERCATOR 19:33 (11:16)
ŠD Police, 300. Sodnika: Pajič, Štrigl

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj 1, Rojc 6, Svetik 2, Jonovič, Tomšič, Fegic, Čajko, Srečkovič, Pipan 1, Schuster 6, Sanabor, Ferfolja Š. 1, Ferfolja T. 2, Vidmar.
RK Krim Mercator: Jurič, Milanović Litre 1, Mavsar 9, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 5, Beganovič, Marinček 1, Omoregie 4, Zulič, Koren 6, Pandžič, Barič 4, Obradović 3, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Ajdovščina 4 (1), Krim 2 (2)
Izključitve: Ajdovščina 6 minut, Krim 16 minut

Pred novim evropskim izzivom Krimovke čaka še zadnji konec tedna namenjen državnemu prvenstvu. Prihodnjo soboto, 13. februarja ob 18. uri v Stožice prihajajo Velenjčanke.

Zmaga v AjdovščiniZ osveženo trenersko zasedbo so Krimovke v Ajdovščini pokazale učno uro rokometa. Domačinkam so dovolile le 19 zadetkov in slavile s končnim rezultatom 19:33. Odlična je bila Miša Marinček, ki je zbrala več kot dvajset obramb, vpisala pa se je tudi med strelke. Čestitke ekipi!#DržavnoPrvenstvo #GremoKrim

Posted by Rokometni klub Krim on Saturday, 6 February 2016