Velika zmaga po uri odličnega rokometa

Krimovke se iz Rusije vračajo z veliko in zelo pomembno zmago. Po gostovanju v Leipzigu niso imele veliko časa za pripravo in počitek, a so kljub temu odigrale novo izjemno tekmo in v napeti končnici osvojile pomembno zmago. Po prvem polčasu so sicer vodile domače rokometašice (15:13), a so Krimovke v drugem polčasu znova prikazale odlično igro in prišle do zmage z 25:26.

Tekma se ni začela najbolje za naše prvakinje. Rusinje so hitro povedle s 6:2 in začelo se je dolgo lovljenje priključka. Domačinke niso ušle na več kot štiri zadetke prednosti, naša dekleta pa so vseskozi stopnjevala pritisk in se v zadnjih minutah prvega polčasa približale na vsega dva zadetka razlike, 15:13.
Vendarle smo na izenačenje morali čakati vse do 42. minute, ko je s projektilom na 19:19 izenačila Liliya Artsiukhovich. Vse do 24:23 so Rusinje vsakič znova zadevale za nova izenačenja, sledili pa sta dve minuti Krimovk, ki so v 51. minuti povedle s 24:26. Z dvema zadetkoma je Mirjeta Bajramoska sprva dosegla izenačenje, kasneje pa še vodstvo. Liliya Artsiukhovich je k temu dodala še zadetek za +2. Kasneje se je izkazalo, da bo prednost dveh zadetkov dovolj za zmago, saj je v trilerju zadnjih deset minut padel le en zadetek, tisti za zmanjšanje vodstva na 25:26.

V vratih je znova blestela Miša Marinček, ki je zbrala 13 obramb, v zadnjih minutah je popolnoma zaklenila. Prek celega igrišča je celo zatresla mrežo in se vpisala med strelke. O zadetku je v smehu dejala: “Moram se kar pohvaliti s tem, sedaj sem 77. na listi strelk. Rada zadanem prek sredine igrišča, seveda, ko je priložnost za to. Takšnih metov ne smemo “forsirati” preveč.”

DINAMO-SINARA – RK KRIM MERCATOR 25:26 (15:13)
Športna dvorana Dinamo Volgograd, 500. Sodnici: Antić, Jakovljević (obe Srbija)

Dinamo-Sinara: Sedoykina, Chernova, Milova, Golikova, Kochetova 6, Frolova, Gače 3, Fanina 1, Akopian 4, Dmitrieva 4, Danshina, Vedekhina 3, Chopikyan 2, Peche, Kushnyr, El Ghaoui 2.
RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 2, Luković 1, Čečkova, Mavsar 3, Bak, Hrnčič 2, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček 1, Omoregie 3, Lambevska, Koren 5, Jankovič, Gregorc.

Sedemmetrovke: Dinamo-Sinara 3 (1), RK Krim Mercator 2 (1)
Izključitve: Dinamo-Sinara 8 minut, RK Krim Mercator 10 minut