Valentina Klemenčič najboljša novinka četrtega kola

Še ne polnoletna Valentina Klemenčič s tekme v tekmo dokazuje, da gre za izredno nadarjeno igralko. Po odličnih predstavah v prvi polovici skupinskega dela, je v četrtem kolu pristala na samem vrhu, postala je najboljša novinka. Proti evropskemu prvaku Györu je dosegla tri zadetke, skupno je pri 11.

Če je na gostovanju pri švedskemu Sävehofu veljala za presenečenje, je na obeh tekmah proti aktualnim evropskim prvakinjam dokazala, da noben izziv ni prevelik.

Prihodnja dva tedna bosta za mlado zasedbo Krima Mercatorja ključna v boju za preboj v glavni del Delo EHF Lige prvakinj. Za uvrstitev med 12 najboljših bo potrebno na povratnih tekmah proti češkemu Banik Mostu in švedskemu Sävehofu doseči vsaj eno zmago. Prva priložnost se ponuja v nedeljo, 10. novembra ob 19. uri, ko naše rokometašice čaka gostovanje na Češkem.

Valentina Klemenčič, najboljša novinka 4. kola Delo EHF Lige prvakinj:
“Izbor za najboljšo novinko mi pomeni zelo veliko, daje mi dodatni zagon, da postanem še boljša in s tem pomagam ekipi do skupnega cilja. Seveda je moja želja napredovati v napadu in obrambi ter nekoč zaigrati tudi v finalu Lige prvakinj. Zelo sem vesela, da sem dobila priložnost zaigrati na tako visokem nivoju. Zaigrati v Ligi prvakinj so sanje vsake rokometašice, v posebno čast pa mi je, da sem lahko igrala proti tako kakovostni ekipi, kot je Györ. To je zagotovo posebna izkušnja, ki mi bo koristila na nadaljni športni poti.”

VALENTINA KLEMENČIČ JE NAJBOLJŠA NOVINKA