V Zrečah se začenjajo priprave na Euro 2018

Po koncu prvega dela klubske sezone, v katerem so si rokometašice Krima Mercatorja priigrale glavni del elitne Lige prvakinj, ob enem pa potrdile tudi primat na domačih igriščih, sledi obdobje, ki ga bomo namenili reprezentančnemu udejstvovanju. Začele so se namreč priprave na nov vrhunec sezone, evropsko prvenstvo, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom potekalo v Franciji.

Med najboljšimi reprezentancami stare celine se je ponovno znašla tudi Slovenija, ki jo vodi trener Krima Mercatorja, Uroš Bregar. V Zreče je danes odpotovala tudi deveterica Krimovk. Dres z državnim grbom si bodo nadele Ines Amon, Polona Barič, Tamara Mavsar, Amra PandžićTjaša Stanko, Maja Vojnovič, Hana VučkoNina Zulič in Nina Žabjek. Za pripravljenost vratark bo tudi na tem prvenstvu skrbela Branka Jovanović.

Pred reprezentantkami je težko delo. Pomerile se bodo proti Črni gori (petek, 30. novembra, ob 21.00), proti Franciji (nedelja, 2. decembra, ob 15.00) in na tretji tekmi skupinskega dela še proti Rusiji (torek, 4. decembra, ob 18.00). Podobno, kot v Ligi prvakinj, bodo tudi tokrat v glavni del tekmovanja odšle prve tri reprezentance.

EVROPSKO PRVENSTVO, SKUPINA B, NANCY, FRANCIJA
1. kolo, petek, 30. november, ob 21.00 ČRNA GORA : SLOVENIJA
2. kolo, nedelja, 2. december, ob 15.00 SLOVENIJA : FRANCIJA
3. kolo, torek, 4. december, ob 18.00 RUSIJA : SLOVENIJA

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Prvi dan priprav bo bolj namenjen regeneraciji, nato pa začnemo delati s polno paro. Skušali bomo dobiti kakšno moško ekipo, s katero si želimo opraviti nekaj treningov in odigrati kakšno tekmo, saj smo se odločili, da pripravljalnih zaradi pomanjkanja časa ne bomo. Na evropskem prvenstvu se nahajamo v težki skupini, v kateri sta tudi olimpijski in svetovni prvak, pa vedno neugodna Črna gora, a glede na to, da smo na vsakem velikem tekmovanju dosegli eno odmevno zmago, je tak cilj tudi tokrat. Reprezentanca je znova dodatno pomlajena, v primerjavi z lanskim svetovnim prvenstvom od izkušenih igralk manjka Neli Irman, v ekipo se vračata Polona Barič in Tamara Mavsar, vodilna igralka je zagotovo kapetanka Ana Gros, prihajajo pa mlajše rokometašice, denimo Tjaša Stanko, Nina Žabjek, Hana Vučko in ostale. Verjamem, da bomo naredili dobro povezan kolektiv in, da bomo z vseh stisnili maksimum, kaj nam bo do prineslo, pa bomo videli.”