V vratih Krimovk prihodnji dve sezoni Antonija Ćurić

Po osvojitvi vseh tekmovalnih ciljev za to sezono se v Krimu Mercatorju že osredotočamo na naslednjo. Po dvoletnem dogovoru s slovaško zunanjo igralko Marianno Rebičovo, smo se za dve sezoni sodelovanja dogovorili tudi z avstrijsko vratarko, 185 cm visoko Antonijo Ćurić.

Avstrijska reprezentantka, katere korenine sežejo na Hrvaško, je zadnji dve sezoni igrala za zagrebško Lokomotivo. Ćurićeva je na reprezentačnem turnirju v Poreču svoji reprezentanci izjemno pomagala pri remiju proti izbrani vrsti Uroša Bregarja, zbrala je namreč 13 obramb (23:23).

Antonija Ćurić se je rodila na Dunaju, kjer je najprej obiskovala elitno zasebno osnovno šolo, kasneje je uspešno zaključila športno gimnazijo, trenutno pa je absolventka na Dunajski pravni fakulteti.

Od leta 2010 je branila za domači klub Atzgersdorf, pred sezono 2017/18 pa se je preselila v hrvaško prestolnico, domovino njenih staršev. V Avstriji je bila del vseh mlajših reprezentančnih selekcij, sedaj pa je stalna članica reprezentance, ki se bo v lovu na evrosko prvenstvo pomerila proti Nizozemski, Španiji in najboljšemu iz kvalifikacij.

Antonija se bo tako pridružila Vojnovičevi v vratih ter pomlajeni ekipi Krimovk z Zulićevo, Korenovo, LjepojoVučkovo in Žabjekovo na čelu, ki imajo s klubom dolgoročnejše pogodbe. Na položajih, kjer se pojavlja igralski deficit, bodo zaigrale nekatere mlade domače in tuje rokometašice, ki bodo znane v prihodnjih dneh.

OSEBNA IZKAZNICA ANTONIJE ĆURIĆ
Datum rojstva: 26.06.1995
Kraj rojstva: Dunaj, Avstrija

Pozicija: Vratarka
Višina: 185 cm
Dosedanji klubi: Atzgersdorf/Avstrija, Lokomotiva Zagreb/Hrvaška

Antonija Čurič, nova okrepitev Krima Mercatorja:
“Krim Mercator je kot dvakratni evropski prvak zagotovo velik klub in počaščena sem, da bom lahko del njega. Mislim, da se bom znala vklopiti v ekipo in sistem igre, ki jo goji trener Uroš Bregar. Zame bo to velik korak, a venomer se veselim novih izzivov.”