V uvodu Krimovke pokazale, da imajo srce

S petkovo tekmo se je začela Krimova 23. evropska sezona. Domača tekma na kateri so Krimovke gostile romunski Baia Mare je bila lep pokazatelj, da so dekleta pripravljena in se ne bodo ustrašila evropskega izziva.

Prvi zadetek na tekmi je dosegla Nina Zulič in navdušeno dvignila roke v zrak. Za navdušenje so tudi v nadaljevanju skrbele predvsem domače igralke, ki so v peti minuti povedle že z rezultatom 5:3.
Po kratki prednost gostujoče ekipe (8:10) so naša dekleta znova zaigrala bolje in rezultatsko sliko znova obrnile sebi v prid (15:14). Kljub dobri igri naših deklet so na odmor z minimalno prednostjo odšle gostje (15:16).

V drugem polčasu so Romunke izkoristile nekoliko zaspan začetek naših deklet in povedle z 15:19. Sledila je naporna pot, k zmanjšanju zaostanka. Šest minut pred koncem tekme so se Krimovke približale na dva zadetka zaostanka (24:26 in 25:27), a izkušenejše gostje so v zadnjih minutah vendarle prišle do zmage.

Kapetanka Tamara Mavsar je postala najboljša strelka srečanja. Dosegla je 12 zadetkov, s štirimi ji je sledila Mirjeta Bajramoska, s tremi Vesna Milanović-Litre. Po dva zadetka so si razdelile Elizabeth Omoregie, Nina Zulič in Marija Obradović. Prvega zadetka med evropsko elito se je razveselila Polona Barič, svoje je prispevala tudi Maja Luković.

RK KRIM MERCATOR: HCM BAIA MARE 27:33 (15:16)
Center Stožice, 1000. Sodnika: Sigurjonsson, Petursson (oba Islandija)

RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Luković 1, Milanović Litre 3, Mavsar 12, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganovič, Marinček, Omoregie 2, Zulič 2, Barič 1, Obradović 2, Zrimšek.
HCM Baia Mare: Do Nascimento 1, Oltean, Geiger 5, Tanasie, Pineau 9, Szucs, Abbingh 9, Munteanu, Ardean Elisei 2, Dumanska, Jezić 2, Gjeorgijevska, Ungureanu, Preda, Nechita 2, Vizitiu 3.

Sedemmetrovke: Krim 5 (3), Baia Mare 6 (5)
Izključitve: Krim 8 minut, Baia Mare 6 minut

Krimovke bodo manj kot 24 ur po uvodni evropski preizkušnji znova zaigrale v državnem prvenstvu. Četrti krog bo potekal v Galjevici, kamor prihajajo novinke iz Hrpelij. Nova evropska preizkušnja Krimovke čaka prihodnji konec tedna, gostovanje pri Rostov-Donu bo vrhunec doseglo z začetkom tekme v soboto, 24. oktobra ob 16. uri.