V sredo dvoboj selektor proti pomočniku

Rokometašice Krima Mercatorja v sredo čaka uvodna tekma v novem letu. Pester tekmovalni ritem bodo začele z domačim dvobojem proti novomeški Krki, ki se bo v ogrevalni dvorani Centra Stožice začel ob 18.40.

Po odličnem zaključku leta je ljubljanska zasedba, ki je v državnem prvenstvu še edina brez oddane točke, v uvodnem januarskem tednu opravila krajše priprave v Zrečah. Zaradi poškodbe Elizabeth Omoregie se je iz Ajdovščine predčasno vrnila Nina Zulić, ki je edina »okrepitev« pred nadaljevanjem sezone. Le dan po prvi tekmi v letu 2017 se bo ekipa odpravila v Črno goro, kjer bo na sporedu prvi turnir regionalne lige. Tam jih v soboto, 14. januarja, ob 16.00 čaka dvoboj proti hrvaški Podravki, dan kasneje pa še tekma proti makedonskemu prvaku Vardarju.

Prve tekmice izbrank Uroša Bregarja bodo igralke novomeške Krka, ki so s štirimi zmagami, tremi porazi in enim neodločenim trenutno na 5. mestu v DP, do tretjega pa jih loči le točka. Najboljša strelka ekipe je Dominika Mrmolja, ki je na sedmih dvobojih zbrala 36 zadetkov, z zadetkom manj pa ji sledi Tjaša Veble. Ekipo vodi Salvador Kranjčič, ki dobro pozna ljubljanskega stratega, skupaj namreč delujeta v članski reprezentanci, tako da bo tokrat šlo tudi za dvoboj selektorja in pomočnika, kar bo tekmi zagotovo dalo še dodaten naboj.

DRŽAVNO PRVENSTVO, 1.A DRL ZA ŽENSKE, 10. KOLO
Sreda, 11. januarja, ob 18.40
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA