V Romunijo ponoviti igro iz Larvika

Po odlično opravljenem delu na gostovanju pri Larviku, kamor je na račun poškodb odšlo le 12 Krimovk, naša dekleta že čaka nova evropska preizkušnja in novo gostovanje. Na pot proti Romuniji bodo Tigrice tokrat odšle jutri po popoldanskem treningu.

»Druga tekma je bila povsem drugačna kot prva. V to smo veliko vložili, razmislili kaj je šlo narobe. Po moji oceni je Larvik preprosto močnejši od nas, tokrat pa smo si pokazali, da če nekatere stvari postavimo drugače smo lahko veliko bolj konkurenčni. Zelo dobro nam je uspelo, da smo »odrezali« eno vodilnih igralk, to je izjemno dobro naredila Polona Barič. Še bolj pomembno pa je, da so tudi ostale v igri pet na pet veliko pokazale. Takšna ekipa, kot smo mi, bo zagotovo še imela vzpone in padce. Vsi pa stremimo k temu, da bi bila krivulja obrnjena navzgor,« je s svojim pogledom na zadnjo evropsko preizkušnjo postregla trenerka Marta Bon.

Poškodbe še nekaj časa ne bodo preteklost in tudi na novem gostovanju ne bo šlo mimo njih, »igralski kader za prihodnjo tekmo je še vedno pod vprašajem. Najverjetneje Mirjeta še ne bo nastopila, morda bosta zaigrali Aneja in tretja vratarka Amra. Baia Mare ima po imenih veliko večjo kakovost, kot jo izkazuje in to bomo poizkušali izkoristiti tudi mi. Kar se tiče taktike bomo zelo verjetno znova poizkusili z enako taktiko kot v Larviku, morda pa bomo poizkusili s klasično taktiko. Naša največja omejitev je še vedno na sredini obrambe, na prvi tekmi smo kljub temu delovali dobro. Še bolj moramo poglobiti sodelovanje z vratarkami in najbolj srečni bomo če bo to dovolj za zmago,« je tokratno tiskovno konferenco z mislijo na zmago končala trenerka.

Sergeja Stefanišin je tokrat dobila prvo besedo pri igralkah. : »V Larviku smo pokazale dobro igro in povezanost med sabo in verjamem, da lahko to pokažemo tudi v Romuniji. Še vedno imamo teoretične možnosti za napredovanje, motiv, volja in želja so. Vseh 60 minut moramo odigrati skoncentrirano in nadejamo se lahko, da bomo presenetile.«

Maja Luković je seveda lahko ponosna na predstavo soigralk: »Zelo sem srečna in ponosna na svoje soigralke, saj vsako tekmo prikazujemo vse boljšo igro in to se je videlo tudi na zadnji tekmo proti Larviku. Če bomo še enkrat odigrale na tem nivoju, lahko zagotovo pričakujemo pozitiven rezultat. Prepričana sem, da bo vsaka igralka pustila srce na igrišču do zadnje minute tekme.«

Nina Zulič, je ena od najmlajših Krimovk: »Ekipa je mlada in zagotovo si želimo dobiti vsaj eno tekmo v Ligi prvakinj. V Romunijo bomo odšle motivirane in močne, nadejam se pozitivnega rezultata.

Predzadnja tekma Lige prvakinj se bo z gostovanjem pri romunskem Baia Mareju začela v soboto, 14. novembra ob 17. uri. Prenos tudi tokrat na Valu 202 in Šport TV1, ki s kratkim prispevkom začenjajo še deset minut prej.