V prvem polčasu napadale vodstvo, nato odločile izkušnje

V predzadnjem krogu najelitnejšega evropskega tekmovanja so Krimovke znova odšle na gostovanje. Tokrat k romunski ekipi Baia Mare, ki je na prvi tekmi v Stožicah slavila s šestimi zadetki razlike, v nadaljevanju pa vsako tekmo izgubila z le enim ali dvema zadetkoma razlike. Mlade Krimovke so se v prvem polčasu dobro držale, v drugem pa so domačinke izkoristile svoje prednosti in slavile s 35:28.

Po manjših poškodbah sta se vrnili Aneja Beganovič in Mirjeta Bajramoska, a proti poimensko precej močnejši ekipi Krimovkam to na žalost ni pomagalo. V začetku tekme so pobudo imele domačinke, a Krimovke so se znale vrniti in domačinkam niso pustile, da bi lahko ušle na višjo razliko.  Nekaj nesrečno izgubljenih žog ob koncu prvega polčasa je našim dekletom preprečilo vodstvo po prvih tridesetih minutah. Prvi polčas se je končal z rezultatom 16:14.

V drugem polčasu so gostje hitro ušle in Krimovkam niso dopustile, da bi se približale. Tekma se je končala z rezultatom 35:28, znova pa je svoje mojstrstvo kljub rosnim letom prikazala Elizabeth Omoregie, ki je z desetimi zadetki postala prva strelka tekme.

Poleg nje so se na listo strelk vpisale še Tamara Mavsar s šestimi zadetki, Aneja Beganovič in Marija Obradović, ki sta dosegli tri zadetke. Poleg Alje Koren z dvema zadetkoma, so svoje dodale še Mirjeta Bajramoska, Polona Barič, Manca Jurič in Nina Zulič.

HCM BAIA MARE : RK KRIM MERCATOR 35:28 (16:14)
Sala Polivalenta Lascar Pana, 2000. Sodnika: Brkić, Jusufhodzić (oba Avstrija)

HCM Baia Mare: Do Nascimento 3, Oltean 1, Geiger 7, Tanasie 4, Pineau 9, Szucs, Abbingh, Perianu 3, Munteanu, Ardean Elisei 5, Jezić 1, Gjeorgijevska, Ungureanu, Marin, Tatar,  Preda, Nechita 2.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič 1, Luković, Mavsar 6, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 10, Zulič 1, Koren 2, Pandžič,  Barič 1, Obradović 3, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Baia Mare 5 (5), Krim 3 (1)
Izključitve: Baia Mare 8 minut, Krim 2 minuti

Krimovke bodo na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakinj gostile vodilno ekipo skupine A, ruski Rostov Don. Tekma se bo v petek, 20. novembra začela ob 18. uri. Vse ljubitelje rokometa vabimo, da dekleta tudi tokrat podprejo, vstopnine tudi tokrat ne bo. V sodelovanju z organizacijo Anina zvezdica pripravljamo humanitarno akcijo, zato vas vabimo, da s seboj prinesete trajna živila in s tem pomagate pomoči potrebnim.

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.