V prihodnost s pomlajeno ekipo in jasno vizijo napredka

Rokometni klub Krim Mercator se je v zadnjih sezonah zasidral med deseterico najboljših evropskih klubskih sredin. Tretjo sezono zapored smo v najmočnejšem evropskem tekmovanju storili korak naprej, na domačih tekmovanjih pa potrdili primat na vrhu. Naše dobro strokovno delo že dolga leta potrjujejo tudi številni odmevni evropski prestopi naših igralk, ki so svoje kariere začele ali nadgradile prav v Ljubljani.

V prihodnost stopamo z dvema glavnima ciljema. Prvi je stabilizacija poslovanja, kar bo omogočilo postavitev zdravih temeljev kluba. Drugi cilj pa je še bolj kakovostno delo v Krimovi rokometni šoli ter še bolj poglobljeno in načrtno delo pri iskanju in razvoju najbolj nadarjenih mladih rokometašic v Sloveniji in tudi v tujini.

V skladu z začrtano vizijo se bomo od nekaterih nosilk igre z veliko mero hvaležnosti po izteku sezone razšli. V zadnji sezoni je dres prve ekipe Krima Mercatorja nosilo kar štirinajst domačih rokometašic, kar je najvišja številka v Krimovi zgodovini, ter kaže na pravilno usmeritev dela strokovne ekipe in vodstva kluba. RK  Krim Mercator želi tudi v prihodnje predstavljati jedro slovenske reprezentance ter predstavljati okolje za razvoj mladih rokometašic do vrhunske športne ustvarjalnosti.

Z našimi dolgoletnimi sponzorji in – kar nas še posebej veseli – novimi sponzorji, ki v nas prepoznajo dobro delo in perspektivo kluba, bomo zagotovili finančno stabilnost kluba in vlaganje v razvoj. Verjamemo, da z začrtano vizijo Rokometni klub Krim Mercator stopa na pravo pot, ki vodi navzgor.