V PPZ znova proti Romunkam, proti Craiovi

Krimovke so danes na žrebu pokala pokalnih zmagovalk dobile nove evropske nasprotnice. Evropsko sezono bodo po novem letu nadaljevale proti romunski Craiovi. Prva tekma bo na sporedu že nekaj dni po začetku novega leta.

Dunajski žreb osmine finala je našim dekletom namenil novo romunsko ekipo. Po Baia Maru v skupinskem delu Lige prvakinj, bodo Krimovke tokrat zaigrale proti Craiovi. SC Municipal Craiova je svoje krstno evropsko tekmovanje začela v tretjem krogu. Proti srbski ekipi Radničkega so na prvi tekmi slavile z rezultatom 28:24, na drugi pa 28:22. Obe tekmi so odigrale v domači dvorani Sala Polivalenta Craiova, ki sprejme 4215 gledalcev.

Craiova ima v svoji ekipi 14 domačih rokometašic, francozinjo Emeline Lauriso Landre in dve srbski rokometašici z enakima imenoma, Jelena Živković.

Pokal pokalnih zmagovalcev, tekmovanje polno zvenečih evropskih imen, ki so že dosegala zavidljive uspehe, se bo z osmino finala začel 9. januarja. Prvo tekmo bodo gostile Romunke, povratna tekma pa bo v Ljubljani predvidoma 16. januarja.

O žrebu trenerka Marta Bon: »V klubu ocenjujemo, da je žreb zanimiv in smo z njim zadovoljni. Pred letošnjo sezono so se naši tekmeci močno okrepili. Upam na našo dobro predstavo in se veselimo nadaljnjega udejstvovanja v evropskih tekmovanjih.«

Kapetanka Tamara Mavsar je na zadnji evropski tekmi staknila poškodbo dlančnice, ki predvideva dva meseca okrevanja. Za nove tekmovalne izzive naj bi bila tako pripravljena ravno v dnevih, ko Krimovke čaka nova evropska preizkušnja. Sama upa in verjame, da bo lahko pomagala soigralkam, »dejstvo je, da o nasprotniku trenutno še nimamo veliko informacij, poznam srbsko reprezentantko Jeleno Živković. Verjamem, da bo naše vodstvo pridobilo nekaj posnetkov, iz katerih bodo lahko detajlno analizirali to ekipo in se nanjo kvalitetno pripravili. Verjamem, da lahko napredujemo v nadaljevanje tekmovanja. Upam, da bo poškodba do takrat že sanirana in bom lahko pomagala ekipi.«

Preostali pari pokala pokalnih zmagovalcev:
SERCODAK Dalfsen (NIZ) vs Érd HC (MAD)
Ankara Yenimahalle BSK (TUR) vs Zvezda Zvenigorod (RUS)
Vipers Kristiansand (NOR) vs MKS Selgros Lublin (POL)
Glassverket (NOR) vs Viborg HK A/S (DAN)
Handball Club Lada (RUS) vs Ardesen GSK (TUR)
Issy Paris Hand (FRA) vs HC Podravka Vegeta (HRV)
Team Tvis Holstebro (DAN) vs Hypo Niederösterreich (AVS)