V Nemčijo po dva dobra polčasa in zmago

Na tradicionalni sredini tiskovni konferenci smo se posvetili četrti tekmi lige prvakinj, proti kateri bomo krenili v večernih petkovih urah. Tekma proti Thüringerju se bo začela v nedeljo ob 14. uri. Na tokratnem srečanju z novinarji sta svoja pričakovanja sporočili kapetanka Tamara Mavsar in vratarka Miša Marinček. Trenerka Marta Bon je, kot je že v navadi, še enkrat povzela dogajanje v zadnjih dneh in pripravo na prvo povratno tekmo letošnjega rednega dela Lige prvakinj.

Marta Bon: “Na tekmo se pripravljamo po ustaljenem ritmu, pravzaprav nadgrajujemo tisto, na kar smo se pripravljali že pred prvo tekmo. V prvem polčasu smo zelo dobro prekinjali njihovo organizacijo v napadu in odrezali njihovo najbolj nevarno igralko, Nadgornajo. Poizkušali bomo podaljšati obdobje dobre igre, zelo veseli bi bili, če bi nam uspel “revanš”. V zadnjem obdobju smo odigrali kar nekaj tekem, med drugim tudi zahtevno tekmo proti Zagorju, ki je najverjetneje odločala tudi o naslovu državnega prvaka. V regionalni ligi smo bolje zaigrali proti Metalurgu, kot proti Podravki, a take tekme nam pokažejo, kje smo dobri in kje še moramo delati. Morda smo tudi nekoliko razbremenjeni, saj smo nekatere glavne cilje že izpolnili ali smo jim zelo blizu. Zelo blizu smo naslovu državnega in pokalnega prvaka, uvrstili smo se v redni del Lige prvakinj. Še vedno pa delamo na cilju, da bi naredili čimveč za prihodnost Krima. Upajmo, da bomo kakšno zvezdo ujeli že v nedeljo na tekmi proti Thüringerju.”

Tamara Mavsar: “V tem tednu se znova pripravljamo na tekmeca za katerega mislim, da bi mu na domači tekmi morali pokazati zobe čez celotnih 60 minut. Res mi je žal, da tega nismo pokazale,a ta sezona je morda malce specifična. Delamo na tem, da popravimo sami sebe. Prepričana sem, da bomo v nedeljo ne glede na vse zmožne odigrati več kot le trideset minut.”

Miša Marinček: “Dodala bi le še, da moramo delati predvsem na svoji igri. Lahko nam je žal, da doma nismo uspeli vzeti dveh točk proti Thüringerju. Upam, da bomo to nadoknadili v nedeljo. Res nismo odigrali 60 minut tako, kot se šika. Predvsem smo imeli težave z realizacijo, saj so bila tudi obdobja 10 minut, ko nismo dosegli zadetka. To bo potrebno popraviti za nedeljo tekmo in potem tudi rezultat ne bo zaostal.”